А и е в отлична форма – девет поредни срещи без загуба и поне един гол в последните 19 двубоя. Както и третата най-резултатна атака този сезон – след Байерн и Борусия Д. „Трябва да отдадем заслуженото на треньора – той ни върна желанието за игра“, обясни капитанът Ларс Бендер. Байер има 21 точки, четири повече от Щутгарт, и е само на пет от второто място, където стои Лайпциг.
Домакините продължават да са без контузения Даниел Гинчек, което означава, че Тероде ще е титуляр в атака, а зад него ще действат Донис и Аколо. Капитанът Бек, Аого и Бракало са под въпрос, като ако Бек не играе, Камински ще започне в отбрана, а пък Павар ще играе като десен халф-бек. „Байер идва в отлична форма и с много висока увереност. Отборът има прекрасна атака и е изключително опасен на контраатаки“, обясни спортният директор на Щутгарт Михаел Решке, който работи дълги години именно в Леверкузен.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Байер е без наказания ляв защитник Вендел, а пък халфът Арангис е контузен. Рецос ще играе в отбрана, а Кор е вариант за полузащитата. „Гледайки цифрите, нямаме много поводи за оптимизъм. Щутгарт е отличен домакин, а и успя да победи Борусия Д – нещо, което ние не направихме“, каза треньорът на "червено-черните" Хайко Херлих. „Разбира се, ние се целим високо, така че искаме да спечелим. И този мач, и всички до края на годината“, добави Херлих.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40