Преди три дни Холщайн Кийл победи с 1:0 Кьолн в първия мач от плейофа за попълване на Първа и Втора Бундеслига и направи голяма крачка към историческата промоция. И въпреки това от клуба продължават да твърдят, че Кьолн е фаворит. “Те са от Бундеслигата, ние - не. Ние сме аутсайдер и отново трябва да се надскочим, за да имаме шанс. Трябва да играем с много страст, да използваме всяко свободно пространство и да сме упорити до края. Победителят ще бъде определен в последните 20 минути”, коментира треньорът Оли Вернер.
50 млн. евро. Поне толкова ще струва отпадането на Кьолн във Втора Бундеслига. И това е само сумата от телевизионни права. За Кийл е обратното - 13 млн. евро във Втора Бундеслига и поне 30 млн. в елита. От евентуално изпадане на Кьолн обаче ще са потърпевши и всички останали клубове във втория ешелон. Всеки от тях ще загуби по 500 000 евро през следващия сезон. И най-вероятно още толкова през следващия.
Местните власти в Холщайн разрешиха на стадиона да присъстват 2350 зрители. Решението им идва като резултат от хаоса при домакинството на Дармщад преди 10 дни. Тогава пред стадиона се събраха близо 1500 души, които не спазваха никакви правила. “Принципно футболът не трябва да е изключение от правилата. Но е ясно, че този вариант е по-добър от това, което се случи срещу Дармщад”, коментира президентът на Холщайн Щефен Шнееклот.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
“Играем 11-и мач за 36 дни. Със сигурност акустичната подкрепа ще ни дойде добре”, коментира треньорът Оли Вернер.
За домакините в халфовата линия се връщат Йонас Меферт и Алекзандер Мюлинг, които пропуснаха първия мач заради наказания. Сега наказан е левият бранител Йоханес ван дер Берх.Той най-вероятно ще бъде заменен от Микел Киркесков. Датчанинът доскоро не тренираше защото се възстановяваше от счупване в лявата ръка. “В първия мач допуснахме някои грешки в защита. Освен това имаше зони, където определено бяхме надиграни. Сега трябва да се справим по-добре”, добави Вернер.
За Кьолн се очаква титуляр на върха на атаката да е Себастиан Андерсон. Кайнц също се връща в стартовата единайсеторка.Освен това се очаква Йонас Хектор да получи повече свобода в офанзивен план и само Схири да внимава за атаките на съперника. “Нищо не е загубено, защото ни остава цял мач. Искам да видя повече желание и повече борба. В първия мач така и не отоворихме правилно на техния гол. Сега сме задължени да го направим”, коментира треньорът Фридхелм Функел.
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40
Футбол
Перфектната седмица за Борусия Дортмунд
16/05/2021 AT 08:45