Ако не днес - кога? Шалке 04 търси край на рекордната си серия без победа и поне статистически погледнато днес приема възможно най-добрия съперник за тази цел. Кралскосините нямат загуба в осем мача от южняците, като спечелиха шест от тях. Освен това Шалке има най-много домакински победи в историята си в Бундеслигата именно срещу този съперник.
Излизайки обаче извън историческите данни, Щутгарт се справя много добре този сезон. Тимът започна със загуба в дербито с Фрайбург, но след това записа две победи и две равенства.
Шалке е в серия от 20 поредни срещи без победа и тръгна в преследване на негативния рекорд на Тасмания Берлин - 31 последователни двубоя без пълен успех през 1965-66 г.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Ферман, Кабак и Сердат отсъстват за кралскосините. Ут обаче се завръща в атака. Лудевиг е под въпрос заради настинка. “Изключително важно е Ут да играе. Той е един от най-креативните играчи в състава, а и може да бележи голове. В Дортмунд не направихме почти нищо в атака. Сега трябва да е различно”, откровен бе треньорът Мануел Баум. “Гледайки Щутгарт няма как да кажем, че те са слаб съперник. Но все пак - ако ги сравняваме с Байерн. Лайпциг или Дортмунд - ясно е, че имаме по-голям шанс да спечелим”, добави той.
Гостите са без защитника Валдемар Антон, но крилото Николас Гонсалес се връща в стартовия състав. Ендо е под въпрос, също както и най-бързият футболист този сезон - Вамангитука. Персоналните проблеми не са нещо ново за треньора Пелегрино Матарацо, но той продължава да не се оплаква. “Ако тренираш добре, ако играеш добре - получаваш шанс. Ако си контузен, това няма как да се случи. Защо трябва да се оплаквам”, риторично пита той. “Преди седмица Гонсалес не беше готов физически. Направи два спринта и после не успя да се върне на позицията си. Сега мисля, че е готов дори за 90 минути”, обясни Матарацо. “Ендо почти не тренира тази седмица, но ще може да играе. Вамангитука получи дълга почивка, защото има болки в коляното. Не може да е титуляр, но по-важно е проблемите да се оправят”, каза още треньорът.
Щутгарт ще пътува за Гелзенкирхен в деня на мача, като това изрично е било поискано от Матарацо. “Не виждам смисъл в настоящите условия да изкараме толкова дълго в непозната обстановка и условия. Отиваме, печелим и се прибираме”, оптимистично завърши той.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40