Кьолн се надява, Борусия Дортмунд – също. Козлите – в битката си за оцеляване, жълто-черните – в тази за ново участие в Шампионската лига. Двата отбора откриват 21-ия кръг в Бундеслигата в петък, като към интригата огън добавя и завръщането на Петер Щьогер на „Райн Енерги Щадион“. Той бе треньор на тима от катедралния град до 3 декември, а седмица по-късно дебютира в Дортмунд. Щьогер не успя да запише победа с Кьолн през сезона (0-3-11), но пък още няма загуба с новия си отбор (2-3-0). Козлите обаче, макар и последни, взеха седем точки след паузата, докато техният съперник спечели само три в съшия период.
Очаква се Аканджи да дебютира като титуляр в центъра на защитата, а освен това Герейро е възстановен от контузията си и ше играя отляво на отбраната. Взетият за заместник на Пиер-Емерик Обамеянг Батшуай пък ще води атаката само дни, след като дойде под наем от Челси. „Щастлив съм, че хаосът с трансферите свърши – сега в къщата е тихо и спокойно. Оба вкарваше гол след гол и не мисля, че може да се поставят под съмнение качествата му. Но в лицето на Миши имаме нападател, който е изключително опасен и много мотивиран, защото иска да играе на Световното първенство. Той е достатъчно добър, за да постигнем заедно целите си“, каза Щьогер. „Мачът, разбира се, не е като всеки друг от Бундеслигата, но в момента не мисля за завръщането си в Кьолн. Искам да направя така, че Борусия да се прибере с победа, защото тя ще ни донесе още спокойствие“, добави Щьогер.
Футбол
Финал за милиони
29/05/2021 AT 09:08
Щефан Рутенбек ще може да разчита на Клеменс и Хьогер, които се оплакваха от травми през седмицата, като те ще са титуляри. Осако, който се оплакваше от настинка, и Цолер пък спорят за мястото до Симон Тероде на върха на атаката. „Не мисля, че може да се говори за криза при Борусия – съперникът има само една загуба в осем мача. Натискът и напрежението не са се променили – те са такива във всеки един ден, откакто застанах начело – все пак никой не иска да изпадне. Брутално е, но е по-позитивно в сравнение с преди няколко седмици – сега поне има какво да губим. Но ние не сме във филм за Хари Потър и знаем, че не можем да спечелим всеки мач до края на сезона“, каза Рутенбек.
Футбол
Кийл срещу умората и отсъстващите
26/05/2021 AT 11:07
Футбол
Последният танц и големите сметки
22/05/2021 AT 07:40