Formula E

Изравнена конкуренция преди Монте Карло

Share this with
Copy
Share this article

dg

Image credit: Eurosport

ByEurosport Bulgaria
09/05/2019 at 21:44 | Updated 09/05/2019 at 21:46

Съществува възможност да видим девети различен победител този сезон

След Рим и Париж Формула Е поема към нова емблематична за Европа дестинация - Монако. Княжеството приветства шампионата за електрически формули едва за трети път, като в предишните две издания Себастиан Буеми не остави шанс на съперниците си.

Ако швейцарецът отново спечели по улиците на Монте Карло, той ще стане деветият различен победител от началото на сезона. А вероятността това да се случи определено не е малка, тъй като задвижващата система на Nissan има прекрасни динамични характеристики и е въпрос единствено на време проблемите с надеждността да бъдат изолирани.

Formula E

Ще има ли нов рекорд за най-много различни победители?

27/02/2020 AT 10:50

Жан-Ерик Верн също като Буеми е длъжен да спечели в Монако, ако иска да остане в битката за титлата. DS Techeetah е във възход. Неслучайно Андре Лотерер записа две поредни втори места. Световният шампион обаче е много непостоянен, особено в квалификациите, и често попада в критични ситуации, провокирани от грешки на съперниците му. Ако Верн запише чиста квалификация, с лекота ще се качи на подиума. Ако отново пропусне супер пол сесията, проблемите за него ще се задълбочат.

Това важи в пълна сила не само за Верн, но и за всички претенденти за шампионската титла. Новият квалификационен формат създава всеки път огромни трудности за първите петима във временното класиране, което автоматично вади лидера Робин Фрайнс, Лотерер, Антонио Феликс да Коща, Лукас ди Граси и Жером д’Амброзио от сметките за пола. Същевременно обаче дава надежди на техните съперници. Най-облагодетелствани са Себастиан Буеми, Оливър Роуланд и Паскал Верлайн, които попадат в трета квалификационна група и без съмнение ще дирижират квалификацията в събота.

Интересно е, че полпозишънът не е гаранция за победата дори и в Монако. От началото на сезона досега са изминали цели осем състезания и само в първото пилотът, стартирал от лидерската позиция, е печелил надпреварата. Автомобилите от втората генерация и атакуващият режим са гаранция, че изпреварвания ще има дори и прогнозите за слънчево и топло време да се оправдаят.

Квалификацията по улиците на Княжество Монако стартира тази събота в 12:45 и ще се излъчва на живо в ефира на Евроспорт. Надпреварата може да наблюдавате на живо в уеб плеъра от 17:30 или на запис от 22:00 по Евроспорт 2 и 23:15 по Евроспорт 1.

Formula E

Антхолц-Антерселва приема световното по биатлон

11/02/2020 AT 11:09
Formula E

Ще задържи ли Mercedes водачеството си?

11/02/2020 AT 11:01
Share this with
Copy
Share this article

Latest News

Formula E

Ще има ли нов рекорд за най-много различни победители?

27/02/2020 AT 10:50