Eurosport

Новата епоха на Формула Е продължава в Маракеш

Новата епоха на Формула Е продължава в Маракеш

The 11/01/2019 at 12:25Updated The 11/01/2019 at 13:27

Състезанието започва в 17, а репортаж от квалификацията ще бъде излъчен 15 минути по-рано

Антонио Феликс да Коща донесе първата победа на BMW във Формула Е след драматичната надпревара в Рияд, която постави началото на петия сезон в шампионата. Новият автомобил, промените в спортния правилник и все по-жестоката конкуренция са гаранция, че и на предстоящото състезание в Маракеш ни очаква страхотна битка с много неизвестни. Или не съвсем…

Настоящият шампион Жан-Ерик Верн завърши втори в Ед Дирия, но единствено заради наказанието, което двамата пилоти на DS Techeetah получиха. В противен случай французинът щеше да спечели и то убедително. Темпото в състезателни условия на китайския отбор, който през тази година има статут на производител благодарение на партньорството с DS Performance, е толкова по-високо от това на останалите, че ако тази тенденция се запази, Верн и Лотерер ще са единствените претендентиза титлата.

Не изключвайте обаче Audi. И миналия сезон започна трудно за германците, но в края му екипът на Алан Макниш се пребори за отборната титла. Себастиан Буеми и Nissan също разполагат с всичко необходимо, за да разбъркат картите на фаворитите, а въпреки липсата на опит HWA е само на крачка от вече утвърдените отбори във Формула Е.

Шампионатът за електрически формули напусна Саудитска Арабия в края на 2018 г. и посреща 2019 г. на територията на Мароко. Вторият кръг за сезона ще ни отведе в Маракеш на 12 януари. Надпреварата стартира в 17:00 българско време и ще се излъчва пряко в ефира на Евроспорт, а преди това може да видите на запис и най-интересните моменти от квалификацията.