Eurosport

Формула Е завършва с два старта в Ню Йорк

Формула Е завършва с два старта в Ню Йорк

The 12/07/2018 at 17:31Updated The 12/07/2018 at 18:33

Евроспорт отново ще ви покаже директно супер битките в световния шампионат за електрически болиди

Последният старт за сезона определя шампиона. Това е закон във Формла Е, като и четвъртият сезон в шампионата за електрически формули вероятно няма да направи изключение. Разликата между лидера Жан-Ерик Верн и Сам Бърд е 23 точки, а предстоящите две състезания в Ню Йорк са последните в тазгодишния календар.

Миналия сезон Бърд отвя конкуренцията по улиците на Бруклин, печелейки и двата старта. Ако и през тази година е също толкова убедителен, Верн е под сериозна заплаха. В Щвейцария пилотът на Techeetah остана едва десети, след като се провали в квалификацията и бе наказан по време на надпреварата. В Ню Йорк обаче няма право на нови грешки, тъй като 23 точки са нищо на фона на конкуренцията във Формула Е. Ако не вярвате, питайте Себастиан Буеми, който миналата година загуби битката с Лукас ди Граси именно във финалния състезателен уикенд!

Настоящият шампион вече е извън голямата битка, но заедно с Даниел Абт може да спаси сезона на Audi. Немският тим излезе на втора позиция в отборното класиране след победата на ди Граси в Швейцария и вече е само на 33 точки зад Techeetah. И ди Граси, и Абт, както и целият екип на Audi се намират в страхотна форма и ще преследват трета поредна победа. За да триумфират в отборния шампионат обаче, ще им трябва и солидна доза късмет, защото Techeetah прави перфектен сезон и едва ли ще развее белия флаг на финала!

Не всичко е футбол този уикенд! В събота ще има квалификация от 18:30 и състезание от 21:30, а в неделя сезонът ще завърши с тренировка за място от 18:00 и надпревара в 21:00. Както обикновено, зад микрофона ще бъде Борислав Петров.