Петият сезон в шампионата за електрически формули започна изненадващо. DS Techeetah категорично разполага с най-бързия автомобил, но Жан-Ерик Верн и Андре Лотерер пропиляха две перфектни възможности. За разлика от BMW Andretti. Там провалът бе само един – на пистата в Маракеш. Антонио Феликс да Коща бе само на крачка от втората си победа, но вътрешноотборната битка с Алекс Симс извади и двамата от спора за първото място. И то при положение че двойната победа за баварците бе в кърпа вързана.
Нелепата катастрофа между двамата съотборници в Мароко поднесе неочакван, но напълно заслужен подарък на Mahindra и Жером д’Амброзио. Белгиецът, който остана без отбор в края на миналия сезон и бе на път да напусне шампионата, взе третата си победа във Формула Е, за да оглави временното класиране.
Другата голяма изненада в Маракеш бе дело на Envision Virgin. Робин Фрайнс и Сам Бърд застанаха редом до Жером д’Амброзио на подиума, а британецът спечели и пола. И то при положение, че този сезон Virgin е клиентски отбор на Audi, а германците видимо изпитват трудности с подготовката на своя автомобил.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
С напредването на сезона разпределението на силите във Формула Е ще придобие по-ясни очертания. След надпреварата в Чили обаче въпросите вероятно ще са повече от отговорите, тъй като картите се раздават наново заради смяната на пистата. Логистичните проблеми от миналия сезон принудиха организаторите да изместят трасето в „О’Хигинс Парк”, което е гаранция, че тимовете ще започнат подготовката си за предстоящата надпревара от абсолютната нула.
Е-при на Сантяго може да гледате на живо в ефира на Евроспорт тази събота от 21:00 българско време. Предаването започва половин час по-рано с най-интересните моменти от квалификацията.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44