Седмият сезон във Формула Е навлиза в решаващата си фаза. След девет старта начело в шампионата на пилотите изненадващо е Едоардо Мортара (Venturi), а първите десетима състезатели са разделени от 22 точки.
Първият от трите уикенда във финалния спринт на Формула Е ще ни отведе до улиците на Бруклин. Точно преди две години в Ню Йорк Жан-Ерик Верн стана двукратен шампион във Формула Е, а DS Techeetah измести Audi от първото място в отборното класиране. И сега ръководеният от Марк Престън екип е фаворит за победата , но разликите са толкова малки., че прогнозите са безсмислени.
Mercedes остана на първа позиция в шампионата на отборите, но двамата състезатели на немския тим се смъкнаха на шеста и седма позиция във временното класиране. Това на пръв поглед е минус, но за седмия Щьофел Вандоорн може да се окаже перфектна възможност. Победителят от еПри на Рим ще участва във втора квалификационна група, което автоматично го прави фаворит за пола.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
В аналогичната ситуация се намират най-бързият новак Джейк Денис(BMW), Оливър Роуланд, който в края на този сезон ще се сбогува с Nissan, Верн, за когото това е последен шанс да се върне в голямата битка, записалият две нули в Мексико Сам Бърд (Jaguar) и Паскал Верлайн, който със сигурност все още е бесен на Porsche заради административната грешка на „Пуебла“. Тринайстият Лукас ди Граси обаче има дори по-голямо предимство от гореизброените състезатели не само защото ще участва в третата квалификационна група, а и заради победата в Мексико, която му върна шампионското самочувствие.
Голямата новина преди двата старта в Ню Йорк обаче не засяга развитието на шампионата, а бъдещето на абсолютния доминант през последните три години DS Techeetah. Китайската компания Seca, която е собственик на отбора, обмисля евентуалната му продажба, ако не бъде осигурен солиден спонсор. Каквото и да се случи с DS Techeetah обаче, е ясно, че третият във временното класиране Антонио Феликс да Коща ще атакува лидера Мортара и втория Робин Фрайнс (Envision Virgin) още този уикенд в опит да си върне първата позиция.
Евроспорт отново ще ви направи свидетели на най-интересните моменти от поредния състезателен уикенд във Формула Е. И двата старта от Голямата ябълка ще се излъчват на живо, като преди това ще имате възможност да наблюдавате суперпол сесията на запис. Предаването в събота стартира в 22:30 българско време, а в неделя– от 19:30.
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44
Formula E
Седмият сезон във Формула Е започва в Саудитска Арабия този уикенд
24/02/2021 AT 10:59