От Рим поемаме на северозапад към поредната емблематична европейска столица. Париж посреща осмия кръг във Формула Е, като за трети пореден път домакин на френската надпревара е Домът на инвалидите.
Миналия сезон роденият в предградието Понтоаз, Жан-Ерик Верн спечели безапелационно домашната си надпревара и това му даде огромен тласък в битката за шампионската титла. Тази събота сценарият може да се повтори. Верн е едва седми във временното класиране, но изоставането му спрямо лидера Жером д’Амброзио е само единадесет точки.
Сам Бърд също е в много изгодна позицията да атакува първото място в шампионата. Британецът, както и Верн, ще участват във втората квалификационна група, което им дава съществено предимство спрямо лидерите във временното класиране, които ще стартират в първата група, когато пистата все още е „зелена”.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Статистиката този сезон е умопомрачителна. Само единадесет точки разделят първите десетима във временното класиране. Същевременно първите седем старта бяха спечелени от седмина различни състезатели от седем различни отбора. Nissan има уникалната възможност да продължи тази серия, тъй като разполага с бърз автомобил и двама прекрасни пилоти. Техническите проблеми с автомобила на японците останаха в миналото, а Оливър Роуланд и Себастиан Буеми са в отлична форма.
Не подценявайте и Паскал Верлайн. Пилотът на Mahindra на два пъти остана само на крачка от победата в началото на сезона и ще се бори със зъби и нокти за първото място. Което важи с пълна сила и за третия във временното класиране Андре Лотерер, който загуби по драматичен начин дуела с Мич Еванс преди две седмици в Рим.
Единственото сигурно в петия сезон от Формула Е е, че няма нищо сигурно. Изненадите идват една след друга, а обратите вече са традиция, а не изключение. Е При на Париж няма да направи изключение тази събота. Квалификацията е от 13:00 българско време, а състезанието започва в 17:00, като и двете ще се излъчват на живо в ефира на Евроспорт.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44