Уверени сте, че Audi отново ще спечели отборния шампионат във Формула Е. Че Лукас ди Граси, Себастиан Буеми и Жан-Ерик Верн отново ще си оспорват първото място при пилотите. Не бъдете! Промените за петия сезон в шампионата за електрически формули са толкова съществени, че дори и самите отбори не са наясно какво да очакват.
Втората генерация автомобили не само изглежда впечатляващо, но е впечатляваща и в технологичен аспект. Максималната мощност на електродвигателя достига 250 кВт в състезателен режим при 200 кВт за предходната версия, а капацитетът на батерията е почти два пъти по-голям, в резултат на което смяната на автомобилите в средата на състезанието отпада. Техническите нововъведения обаче не са най-голямото предизвикателство за отборите, а промените в спортния правилник. Новият атакуващ режим става основният стратегически елемент, а въвеждането на времево ограничение от 45 минути + една обиколка за продължителността на всяко състезание допълнително разбърква картите.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Как ще се справят състезателните инженери с новите изисквания? Ще направи ли BMW така очаквания пробив? Ще може ли HWA да постави здрави основи за предстоящата заводска кампания на Mercedes? Ще оцелее ли Фелипе Маса в жестоката касапница на Формула Е? Отговори на всички въпроси ще получите още този уикенд с отварящия кръг в шампионата за електрически Формули, който ще ни пренесе в Саудитска Арабия. Квалификацията ще бъде тази събота от 10:00, а в същия ден от 13:45 е и първото състезание за сезона, което ще бъде с коментара на Борислав Петров.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44