Антонио Феликс да Коща донесе първата победа на BMW във Формула Е след драматичната надпревара в Рияд, която постави началото на петия сезон в шампионата. Новият автомобил, промените в спортния правилник и все по-жестоката конкуренция са гаранция, че и на предстоящото състезание в Маракеш ни очаква страхотна битка с много неизвестни. Или не съвсем…
Настоящият шампион Жан-Ерик Верн завърши втори в Ед Дирия, но единствено заради наказанието, което двамата пилоти на DS Techeetah получиха. В противен случай французинът щеше да спечели и то убедително. Темпото в състезателни условия на китайския отбор, който през тази година има статут на производител благодарение на партньорството с DS Performance, е толкова по-високо от това на останалите, че ако тази тенденция се запази, Верн и Лотерер ще са единствените претендентиза титлата.
Не изключвайте обаче Audi. И миналия сезон започна трудно за германците, но в края му екипът на Алан Макниш се пребори за отборната титла. Себастиан Буеми и Nissan също разполагат с всичко необходимо, за да разбъркат картите на фаворитите, а въпреки липсата на опит HWA е само на крачка от вече утвърдените отбори във Формула Е.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Шампионатът за електрически формули напусна Саудитска Арабия в края на 2018 г. и посреща 2019 г. на територията на Мароко. Вторият кръг за сезона ще ни отведе в Маракеш на 12 януари. Надпреварата стартира в 17:00 българско време и ще се излъчва пряко в ефира на Евроспорт, а преди това може да видите на запис и най-интересните моменти от квалификацията.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44