Рим не е бил построен за един ден. Но уличната писта в „Белия квартал” е! За втора поредна година Esposizione Universale Roma става домакин на е-При на Рим, което гарантира още една вълнуваща надпревара.
Преди старта в Саня Жан-Ерик Верн заемаше незавидната единадесета позиция във временното класиране. След успеха в китайския курорт обаче настоящият шампион изскочи на трето място и е само осем точки зад оглавилия шампионата Анонио Феликс да Коща. Разликите в челото са толкова малки, че дори и деветият Андре Лотерер има шанс да си тръгне като лидер, ако триумфира в Рим.
Шестима различни състезатели от шест различни отбора спечелиха първите шест старта. Седмият може да се казва Оливър Роуланд. Преди три седмици британецът качи Nissan за първи път на подиума и единствената му цел този уикенд е да покори Рим. „Чиркуито Читадионо дел’ЕУР” ще му предостави перфектната възможност, тъй като е изпълнена с бавни завои, където задвижващата система на Nissan с два електромотора може да разгърне пълния си потенциал. Съотборникът му Себастиан Буеми също не трябва да бъде ваден от сметките въпреки серията от негативни резултати.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
И Сам Бърд е жаден за реванш. Британецът отпадна веднага след старта на еПри на Саня, което го върна на четвърта позиция във временното класиране. Разликата между него и лидера Антонио Феликс да Коща обаче е само осем точки. Десет е изоставането на петия Лукас ди Граси, който има да разчиства сметки с осмия Робин Фрайнс след катастрофата на финала в Китай. Двамата направиха истинско шоу с коментарите си в Twitter, като враждата помежду им несъмнено ще се пренесе и на пистата.
В индивидуалната надпревара разликите са минимални. При отборите те са нищожни. Две точки разделят Envision Virgin, Mahindra, Audi и DS Techeetah, което е гаранция за ненадминат екшън в ефира на Евроспорт. Квалификацията за еПри на Рим стартира в събота от 12:45 българско време, а надпреварата – в 17:00, като и двете предавания ще се излъчват на живо с коментара на Борислав Петров и Георги Иванов.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44