Британският пилот на Virgin Сам Бърд е единственият, спечелил поне по една победа във всеки един от петте сезона от основаването на Формула Е. Бърд спечели състезанието в Сантяго, трети кръг от петия сезон и пристига в Мексико като лидер в класирането. Дали обаче точно тук, на над 2500 метра надморска височина Бърд ще направи решителната крачка, за да увеличи аванса пред преследвачите си.
Петият сезон във Формула Е се развива трудно за големите фаворити и проблемите на шампион Жан-Ерик Верн, на Лукас ди Граси и на Себастиен Буеми в Сантяго са идеалното доказателство за това. Верн отпадна заради повреда, а в квалификацията беше далеч от челото, Ди Граси беше дисквалифициран след първото място в суперпола, в хода на състезанието беше наказан и все пак завърши 12-и, а Буеми катастрофира и отпадна докато беше начело, като се удари на същото място, където катастрофира в първата тренировка.
Този сезон дебютираха новите болиди от Поколение 2, а отборите имат свобода за развитието на задвижващата система и задното окачване. Резултатите досега обаче показват, че нито един тим, включително и заводските отбори на Audi, BMW и Nissan не са успели да вземат решаващо предимство в тази област. Но Ди Граси беше много бърз в Сантяго, а Антонио Феликс да Коща и Алекс Симс показаха в първите два старта, че BMW може да се надява на отлично състезателно темпо.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Дали обаче това няма да се промени в Мексико Сити? Квалификацията в столицата на Мексико започва в 20:00, а състезанието стартира в полунощ след специално интро 15 минути по-рано,
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44