След изумителното състезание в Мексико, летвата е вдигната толкова високо, че трудно ще бъде надскочена. Още еПри на Хонг Конг, обаче, може да оправдае това твърдение, тъй като всяко следващо състезание във Формула Е сякаш е по-добро от предишното.
50-ият старт в историята на шампионата ще бъде от огромно значение за екипа на Techeetah и Жан-Ерик Верн. Настоящият шампион записа две поредни нули след серия от инциденти в Чили и Мексико и е едва осми във временното класиране. Една победа обаче бързо може да го върне в играта, тъй като силите през новия сезон са изравнени до такава степен, че разликата между първия и десетия е само 26 точки.
Именно това е причината Жером д’Амброзио да е начело в шампионата. Победителят от еПри на Маракеш е печелил точки във всяко състезание и води със седем на втория Антонио Феликс да Коща. Очаквано зад тях са другите двама състезатели с първи места през настоящия сезон – Сам Бърд и Лукас ди Граси.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
В тяхната група рано или късно ще попадне и Паскал Верлайн, който прави изумителен дебют във Формула Е. От началото на кариерата му са изминали едва три състезания, а бившият пилот на Manor и Sauber вече има в актива си второ място и подиум. Можеше да има и победа, но опитът му се оказа недостатъчен в битката с Лукас ди Граси в Мексико, загубена в последните метри на надпреварата.
Затегнете коланите и бъдете готови за поредния трилър. Локацията е „Харбърфронт” в Хонг Конг, а датата – 10 март. Квалификацията стартира в 05:45 българско време, а надпреварата – в 10:00, като и двете ще бъдат излъчвани на живо в ефира на Евроспорт с коментара на Борислав Петров и Георги Иванов.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44