След драматичното състезание в „Хонг Конг”, което бе решено в стаята на стюардите, Формула Е се отправя към Саня. Китайският курорт посреща за първи път шампионата за електрически формули и обещава жестока битка заради новата писта, която е своеобразна комбинация между летище „Темпелхоф” в Берлин и уличното трасе в Ню Йорк.
Въпреки наказанието, което получи след контакта с Андре Лотерер, Сам Бърд си върна лидерската позиция в шампионата. Тази санкция обаче затегна здраво битката за първото място. Само две точки разделят Бърд, Жером д’Амброзио, Лукас ди Граси и победителя от е-При на Хонг Конг Едоардо Мортара. Петият Антонио Феликс да Коща също има напълно реални шансове да е новият лидер в шампионата, защото изостава със седем точки и защото BMW продължава да е в групата на фаворитите.
В нея изненадващо се озова и екипът на Venturi, който започна ужасяващо сезона с две нули, а вече е на четвърта позиция в отборното класиране. Точно на обратния полюс е DS Techeetah. Китайско-френският тим бе над всички в Саудитска Арабия, трябваше да спечели и в Хонг Конг, а за момента има един-единствен подиум.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Ще могат ли настоящият шампион Жан-Ерик Верн и Андре Лотерер да се реваншират за пропуснатите възможности? Ще продължи ли впечатляващата серия на Venturi и Едоардо Мортара? Или Лукас ди Граси ще се озове там, където бе за последно в края на трети сезон – начело в генералното класиране? Отговорите на тези въпроси ще получим в събота от 09:00 българско време, когато стартира е-При на Саня. Квалификацията започва в 05:00, като Евроспорт ще излъчва и двете предавания на живо.
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44