След като покори Азия и Африка, Формула Е се отправя към Южна Америка за четвъртия кръг от шампионата. Сантяго, столицата на Чили, ще посрещне най-бързо развиващите се серии с дългото 2,47 км трасе близо до „Ел Парке Форестал”, където максималната скорост на електрическите формули достига до 210 км/ч.
Три старта след началото на сезона начело във временното класиране е пилотът на Mahindra Феликс Розенквист. Шведът получи даром победата в Хонг Конг след дисквалификацията на Audi и Даниел Абт, но направи изумително състезание на пистата в Маракеш и напълно заслужено си тръгна от Мароко като лидер. Розенквист изпревари по-категоричен начин бившия шампион Себастиен Буеми малко преди края на надпреварата и с действията си показа, че не с притеснява по никакъв начин от впечатляващите биографии на своите съперници и ще се бори с всички сили по пътя към титлата.
Самo на четири точки зад Розенквист е Сам Бърд. Пилотът на DS Virgin Racing бе категоричен преди началото на сезона, че няма да преследва на всяка цена победата, но и че ще търси максимума във всеки един старт. И на този етап това дава резултат. Плановете на настоящия шампион Лукас ди Граси обаче пропаднаха още преди сезонът да бъде преполовен. Серия от технически проблеми със заводския автомобил на Audi оставиха бразилеца в дъното на класирането, като за първи път в историята на Формула Е действащият шампион няма спечелена точка три кръга след старта на сезона.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Но не отписвайте Audi!Алан Макниш и неговият екип са наясно какво е необходимо, за да бъде един автомобил не само бърз, но и надежден. И ще го покажат още този уикенд в Сантяго!
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44