След „Маракеш” и „Хунгароринг” WTCR се отправя към „Зеления ад”! Пистата „Нордшлайфе” ще посрещне най-добрите състезатели в категорията на туристическите автомобили за третия кръг от шампионата.
Hyundai има смразяващо предимство. В последния старта на „Хунгароринг” i20 TCR окупира първите четири места. При пилотите 56-годишният Габриеле Таркуини също не оставя много шансове на своите съперници. Световният шампион в WTCC за 2009 г. има три победи зад гърба си и е на цели 36 точки пред приятната изненада в началото на сезона Ян Ерлаше. Племенникът на Иван Мюлер има пет точки преднина спрямо своя чичо, след като спечели първата си победа в шампионата на „Хунгароринг”. Това бе и първа победа за автомобилите на Honda, които постепенно набират скорост в битката с Hyundai.
Formula E
Изравнени сили във Формула Е преди завръщането в Ню Йорк
09/07/2021 AT 07:39
Audi и VW също записаха по един успех благодарение на Жан-Карл Верней и Роб Хъф. На този етап обаче единствено обърната стартова решетка дава възможност доминацията на Hyundai и Honda да бъде нарушена. Но когато става дума за шампиона в DTM за изминалия сезон Рене Раст, всичко е възможно. Заводският пилот на Audi ще се присъедини към WTCR за състезателния уикенд на „Нордшлайфе”, което означава, че редом един до друг на стартовата решетка ще застанат действащите шампиони в WTCC – Тед Бьорк, DTM – Рене Раст, и TCR International – Жан-Карл Верней. И ако това не достатъчно добър повод да ви убеди да застанете пред телевизора в събота (колко часа и т.н. оставям на теб), то планината Айфел, 25,4-километровата писта и 64-те спиращи дъха завоя със сигурност ще го направят!
Formula E
Формула Е заменя градските трасета с традиционна писта
24/04/2021 AT 08:13
Formula E
Формула Е продължава с пълна сила в Рим
09/04/2021 AT 09:44