PGA Tour се насочва към Детройт за третото издание на Rocket Mortgage Classic, а Брайсън Дешамбо ще направи нов опит да дублира успешно своя титла. И той се надява да има повече късмет от последния път, когато защитаваше трофей.
Един от най-мощно удрящите голфъри в света се завръща в „Детройт голф клуб“, където спечели преди година с три удара преднина пред Матю Уолф. Само преди две седмици се срина в опита да спечели US Open в две поредни години и от тогава имаше достатъчно време за анализи. Как така от преднина от девет дупки се срина до 26-о място – девет дупки повече от шампиона Джон Рам? Какво се обърка? „Просто късмет“, казва Дешамбо. И добави: „Хората не могат да оценят колко голям фактор е късметът. Можеш да контролираш много, но накрая късметът е факторът, който решава“.
Турнирът в Детройт беше един от първите, които се върна към активна дейност през 2020 г. Сега списъкът с участници включва едва двама от топ 10 в световната ранглиста, като другият освен Дешамбо е Патрик Рийд (№9). Но пък сред имената личат 13 бивши и настоящи мейджър шампиони.
Голф
Последен шанс за титла от PGA Tour за годината
17/11/2021 AT 13:02
Победителят от PGA Championship Фил Микелсън ще направи дебют в турнира. Той записа 62-о и 61-о място в двете си участия, след като се превърна в най-възрастния мейджър шампион. Това ще бъде и първото му участие в щата Мичиган от 2002 г., когато игра в Buick Open.
За разлика от него настоящият шампион от Masters Хидеки Мацуяма ще играе за трети пореден път в Детройт. Останалите бивши мейджър победители са Кийгън Брадли, Джейсън Дей, Джейсън Дъфнър, Лукас Глоувър, Уеб Симпсън, Джими Уокър, Баба Уотсън, Дани Уилет и Гари Уудленд.
„Списъкът с участниците е силен. Винаги, когато играят голфъри в топ 50 или 100, конкуренцията е голяма. Всички сме наистина добри, само на няколко удара един от друг, така че всеки може да спечели“, каза Дешамбо.
Организаторите се надяват времето да е благосклонно след бурите, които наводниха части от магистрала и домове край Детройт в най-дъждовния ден в града от 80 години. Преди да пристигне в града Рийд е бил шокиран от кадрите. „Трябва да поздравим всички хора, които са се погрижили да видим това място в добра форма“, каза той.
Патрик Рийд е от хората, които не смятат, че късметът е важен фактор при победите в голфа. „Хората, които печелят турнири са тези, които играят най-добре през цялата седмица. Те просто правят нещата малко по-добре от останалите. Това е нещото, което носи титлите. Четири дни, 72 дупки, имаш добри удари, но имаш и лоши“, каза той.
Програма на Eurosport 2:
1 юли от 22:00 до 01:00 ч.
2 юли от 22:00 до 01:00 ч.
3 юли от 22:00 до 01:00 ч.
4 юли от 22:00 до 01:00 ч.
Голф
Кога американците ще отвърнат на удара
11/11/2021 AT 13:32
Голф
Тежка конкуренция срещу Ховланд за титлата в Маякоба
04/11/2021 AT 12:38