Легендата на голфа Арнолд Палмър беше американец. Турнирът в негова чест се провежда във Флорида. Но играчите от Великобритания ще са в центъра на вниманието и в тазгодишното издание на елитния Arnold Palmer Invitational (награден фонд 9,3 млн. долара).
Северноирландецът Рори Макилрой води силната група европейци, които ще се опитат да отмъкнат титлата за четвърта поредна година. Сред основните кандидати отново ще бъде миналогодишният победител от Англия Тирел Хатън, чието невероятно 12-месечно пътешествие започна именно на игрището „Бей Хил“. Компания ще им правят още няколко представители на кралството като Томи Флитууд, Матю Фицпатрик и Пол Кейси.
Победата в API промени изцяло хода на кариерата на Хатън. Той спечели два пъти в Европейския тур за последните месеци и се изкачи до пето място в световната ранглиста, въпреки че почива 15 седмици заради пандемията. „Изглежда ми толкова отдавна всичко, което се случи на света. В един момент пътирах на легендарния 18-и грийн, невярващ и на върха на планетата. Няколко дни по-късно всичко се промени“, каза Хатън преди началото на защитата на титлата в Орландо.
Голф
Последен шанс за титла от PGA Tour за годината
17/11/2021 AT 13:02
Макилрой влиза в турнира като осми в света с три класирания в топ 20 от четирите си турнира вPGA Tour от началото на годината. С успеха си от 2018 г. той е част от невероятната серия от петима чужденци, които спечелиха последователно турнира. През 2019 г. друг англичанин– Фицпатрик беше подгласник на Франческо Молинари (Италия).
Европейските амбиции не се изчерпват само с британското нашествие. Виктор Ховланд се изкачи на второ място в годишната класация за FedExCup благодарение на серията от четири поредни класирания в топ 10, включително и миналата седмица на WGC Workday Championship. От титлата на Mayakoba Classic в края на 2020 г. норвежецът няма слабо представяне и изглежда напълно готов за още един триумф през сезона.
Американските голфъри нямат трофей от 2015 г. и сега погледите са насочени най-вече към силно удрящия Брайсън Дешамбо, на когото това игрище би му подхождало. Патрик Рийд играе силно във всеки от турнирите през 2021 г., спечели една титла и завърши на разделена девета позиция миналия уикенд. Дебют в Орландо ще направи Джордан Спийт след поредица от качествени класирания (Т4, Т3 и Т15) в последните седмици.
До 8000 зрители ще бъдат допуснати до „Бей Хил“, а това ще бъде само началото на една практика, която ще продължи до Masters в Огъста през април. „Мисля, че всички играчи чакаха този момент с нетърпение. Приспособихме се да играем без фенове, но не мисля, че някой иска да прави сравнение с истинското състояние“, коментира още Хатън, който неотдавна си купи къща само на 20 минути от „Бей Хил“.
Програма наEurosport 2:
4 март от 21:00 до 01:00 ч.
5 март от 23:30 до 01:00 ч.
6 март от 21:30 до 01:00 ч.
7 март от 21:30 до 01:00 ч.
Голф
Кога американците ще отвърнат на удара
11/11/2021 AT 13:32
Голф
Тежка конкуренция срещу Ховланд за титлата в Маякоба
04/11/2021 AT 12:38