Традиционното Masters афтърпарти се завръща в Южна Каролина, където 138 голфъри ще играят в RBC Heritage (награден фонд 7,1 млн. долара). Почти половината от участниците в първия мейджър за годината (42 от 88) ще изминат 150-те мили по път 278 на изток към Атлантическото крайбрежие, за да се сблъскат с коренно различна атмосфера и изисквания. При пристигането на остров Хилтън Хед би трябвало сърдечният ритъм да е значително по-спокоен, отколкото в Огъста, но вниманието да е заострено към по-различните изпитания.
От откритите пространства на „Огъста Нешънъл“ голф елитът изведнъж ще се изправи пред значително по-тесните феъруеи на „Харбър Таун голф линкс“ на югозападния край на острова. Игрище от старата школа, то е едно от най-късите в календара (7121 ярда), а теснотията на феъруите оставя твърде малко пространство за грешки.
Ако някой не успее да се разположи на правилното място, видимостта към флага често е ограничена от високи дървета. Грийновете са малки (по-малки са само в Пебъл бийч) и твърди, така че прецизността ще е основно предимство в преследване на победата. Водата е фактор в 11 от дупките, а в седем от тях влияят на избора на апроуч. Накратко– „Харбър таун“ изисква финес, въображение и точност, а не брутална сила.
Голф
Последен шанс за титла от PGA Tour за годината
17/11/2021 AT 13:02
Списъкът от участници е забележителен, но това е обяснимо– турнирът е една от любимите спирки в PGA Tour от 1969 г. насам. Въпреки оттеглянето на Брайсън Дешамбо в понеделник, на тито в четвъртък ще застанат половината от първите 10 и общо 13 от топ 25 голфъри в световната ранглиста. Сред тях е и миналогодишният победител Уеб Симпсън, който спечели титлата с вълнуващ последен кръг. Той идва на Хилтън Хед след солидно12-о място на Masters, което затвърди стабилната му форма през годината.
Фаворит номер 1 обаче си остава лидерът в световната ранглиста Дъстин Джонсън. Определян като свещения син на Южна Каролина, той никога не е печелил при петте си участия на „Харбър Таун“ (най-доброто му класиране на изравнена 16-а позиция). Ранното отпадане отMasters и липсата на класиране в топ 25 в четири поредни турнира би трябвало да му послужи като допълнителна мотивация.
На особено внимание ще се радва и Уил Залаторис, който завърши втори в Огъста само на удар зад шампиона Хидеки Мацуяма. Миналата година Залаторис беше извън първите 400 в света и все още нямаше победа в Korn Ferry Tour. Сега вече е част от първите 30 в ранглистата и целият голф свят говори с уважение и очаквания за него. Букмеъйкърите също вече го поставят при фаворитите, след като досега по-често го смятаха за аутсайдер.
Особеностите на игрището би трябвало да паснат на играчи с по-къса, но изпипана игра като Кевин На, Йън Поултър или Мат Фицпатрик. Действащият шампион от The Open Шейн Лаури също би могъл да си тръгне с купа, тъй като показва много прецизност с късите айръни. Той завърши трети в RBC Heritage преди 2 години, а преди седмица направи 4 стабилни кръга в Огъста за място в топ 25.
Програма наEurosport 2:
15 април от 22:00 до 01:00 ч.
16 април от 23:30 до 01:00 ч.
17 април от 22:00 до 01:00 ч.
18 април от 22:00 до 01:00 ч.
Голф
Кога американците ще отвърнат на удара
11/11/2021 AT 13:32
Голф
Тежка конкуренция срещу Ховланд за титлата в Маякоба
04/11/2021 AT 12:38