Турнирът Genesis Invitational e едно от тези събития, където най-добрите голф играчи в света всяка година проверяват състоянието си преди началото на мейджър сезона. Връзката с фондацията на Тайгър Уудс също спомага за привлекателността на събитието на „Ривиера кънтри клъб“ в Лос Анджелис.
Самият Уудс няма да играе поради продължаващото възстановяване от контузия, но повишеният статут на надпреварата води след себе си впечатляващ списък на играчи, привлечени и от по-големия от обичайните точки за победителя (550).
Световният номер 1 Дъстин Джонсън, който в последния момент отказа турнира преди седмица на „Пебъл бийч“, този пък ще бъде на линия. Той води списъка от изключително качествени участници, достоен за мейджър турнир.
Голф
Новият сезон започва със свежа кръв и класата на Джон Рам
YESTERDAY AT 08:58
Общо 15 от първите 20 в класацията за FedExCup са потвърдили присъствието си, за да се оформи рядко срещана комбинация от звезди. Сред тях личат имената на пребивавалия седмица като номер 1 за FedExCup Кзандер Шофеле, световният номер 2 Джон Рам, Рори Макилрой, Брайсън Дешамбо, Джъстин Томас, победителя от преди седмица Даниел Бергер, шампиона от WMPO Брукс Кьопка, Дрождан Спийт и много други.
Без съмнение погледите ще бъдат насочени към Дъстин Джонсън, който от рестарта на голф сезона миналото лято има 4 победи (вкл. в Европейския тур) и три втори места. Той не е играл в PGA Tour от началото на годината и сега ще има възможност да покаже формата си сред възможно най-силната конкуренция. Джонсън има положителен опит на това игрище, тъй като спечели титлата през 2017 г.
Кзандер Шофеле и Джъстин Томас са естествените основни конкуренти благодарение на стабилната си игра в последните месеци. Въпреки липсата на турнирна победа, X-Man е под върха в годишната класация след второто място на Phoenix Open. Сред добрите му резултати са още едно второ място и две пети през сезона. Томас също регистрира серия качествени класирания в топ 20.
Възстановяването на Джордан Спийт е голямата новина от последните седмици, в които той записа две поредни класирания в топ 5. „Ривиера кънтри клъб“ не е от най-гостоприемните за него, но трикратният мейджър шампион вече доказа, това не е фактор, който да пречи на възхода в играта му. Не по-малка интрига представлява и формата на Брукс Кьопка, който изненада всички с великолепен последен кръг на Phoenix Open и първа титла след проблемната 2020 г.
Игрището в „Ривиера кънтри клъб“ на една ръка разстояние от булевард „Сънсет“ има емблематичен статут и е постоянно в топ 100 на най-добрите места за голф в света. То е част от тура от 57 години, като три пъти е било домакин на мейджър турнири. С компактни размери е, дължината му е 7332 ярда и е с пар 71.
Програма наEurosport 2:
18 февруари от 21:00 до 01:00 ч.
19 февруари от 23:30 до 01:00 ч.
20 февруари от 22:00 до 01:00 ч.
21 февруари от 22:00 до 01:30 ч.
Голф
Развръзката настъпва: Кой ще спечели купата FedEx
02/09/2021 AT 09:31
Голф
70 за 30 места: предпоследно препятствие за голф елита преди финала
26/08/2021 AT 09:58