Седмица преди втория мейджър за годината, PGA Tour се завръща в Тексас със силен списък от голфъри. Хидеки Мацуяма, Брукс Кьопка и Джордан Спийт най-после приключват с ваканционното настроение, за да използват AT&T Byron Nelson (награден фонд 8,1 млн. долара) като последна проверка за PGA Championship. За тях и почти всички останали изпитанието ще е ново, тъй като традиционният турнир се премества на ново игрище - „Ти Пи Си Крейг Ранч“.
След едномесечна почивка, за да празнува първата си мейджър титла, японецът Хидеки Мацуяма се завръща към основното си задължение. Шампионът от Masters се прибра в родината си със зеленото сако, където беше почетен за историческия успех на японския голф. Това включваше и специална церемония при министър-председателя.
В този период, в който половината от времето мина в карантина, той почти не е хващал клъб. „Наистина беше незабравимо да видя как беше представена победата ми в Masters“, каза 29-годишният Мацуяма. Той призна, че никога не е прекарвал толкова време, за да отговаря на вниманието към себе си. „Малко съм притеснен. Не съм свикнал с такова внимание“, добави той. Вниманието обаче няма да намалява, а в първите два дни ще е в група с Джон Рам и последния шампион Сунг Канг.
Голф
Новият сезон започва със свежа кръв и класата на Джон Рам
16/09/2021 AT 08:58
Четирикратният мейджър шампион Брукс Кьопка също се завръща към състезателен голф за първи път от Masters. Той имаше проблеми на „Огъста Нешънъл“, след като си обърна капачката в началото на март и претърпя операция, изискваща много по-дълго възстановяване. Предполагаше се, че няма да участва в турнири преди PGA Championship, който е печелил два пъти. Но навършилият в понеделник 31 г. Кьопка е бил окуражен след позитивните данни от рехабилитацията в Лос Анджелис. Между временно той изпадна от първата десетка на световната ранглиста за сметка на Рори Макилрой и вече е на 12-о място.
Роденият в Далас Джордан Спийт също си почива четири седмици, но заради положителна проба за Covid-19. След три положителни теста, той е решил да се самоизолира от семейството си и да се лекува. През април Спийт записа първата си победа в тура от 2017 г. на Valero Texas Open и сложи край на притесненията около формата си. „Изиграл съм няколко кръга, затова вероятно ще трябва да изчистя малко от ръждата. Даже и не мислех, че може да съм тук. Но сега се чувствам добре“, каза той.
Друга местна даласка звезда - Уил Залаторис, който завърши втори в Огъста, ще се опита да спечели първата си титла от тура. Неговото първо участие като професионалист беше именно на Byron Nelson през 2018 г., а две години по-рано има участие като аматьор. Сега се завръща като номер 30 в света.
Въпреки че игрището „Крейг Ранч“ е ново за тура, то не е първо за защитаващия титлата си от 2019 г. Сунг Хун Канг. Кореецът е член на клуба и ще се опита да стане първият след Том Уотсън, който защитава титлата си в две поредни години. Уотсън има трипъл от трофеи от 77-годишния турнир.
Програма на Евроспорт 2:
13 май от 22:30 до 01:30 ч.
14 май от 22:30 до01:30 ч.
15 май от 22:00 до 01:00 ч.
16 май от 23:30 до 01:00 ч.
Голф
Развръзката настъпва: Кой ще спечели купата FedEx
02/09/2021 AT 09:31
Голф
70 за 30 места: предпоследно препятствие за голф елита преди финала
26/08/2021 AT 09:58