Това отново ще бъде „Народният оупън“, но с по-малко хора. А щастливците, които са успели да се доберат до билети, ще имат късмета да видят първото участие на Рори Макилрой.
Най-посещаваният голф турнир в света Waste Management Phoenix Open (награден фонд 7,3 млн. долара) беше определян за „Турнир на годината“ от PGA Tour четири пъти след 2014 г. Публиката обичайно е във вихъра си, но тази седмица зрителите няма да са повече 5000 на ден заради Covid-19 ограниченията. Което също е огромен прогрес, тъй като най-накрая зрителите ще се завърнат край игрището в надпреварите от PGA Tour, за да сложат край на месеците стерилна атмосфера.
И тези, които ще гледат на живо в комплекса Ти Пи Си Скотсдейл“, и останалите пред телевизорите няма да съжаляват. Петима от първата десетка и общо 21 от първите 50 играчи в световната голф ранглиста са в списъка на участниците.
Голф
ZOZO Championship се завръща в Япония бeз Уудс, но с нов любимец
YESTERDAY AT 08:38
Макилрой ще играе на Phoenix Open за първи път като част от напрегнатата си програма от 7 турнира в 8 седмици. Той си даде дълга десетседмична почивка следMasters през ноември и вече показа, че е в добра (макар и не отлична) форма преди седмица край Сан Диего, за да завърши на разделено 16-о място.
Северноирландецът се изкачи с едно място в световната ранглиста и вече е шести, а сега компания от най-елитния клуб на голфа ще му правят Джон Рам (№2), Джъстин Томас (№3), Кзандер Шофеле (№4) и шампионът от 2020 г. Уеб Симпсън (№9). Очаквано в списъка е и японецът Хидеки Мацуяма, който спечели титлата в две поредни години (2016 и 2017).
Рам се завръща в своя втори дом и ще се опита да се възползва от натрупания опит на „Скотсдейл“ от годините, когато учеше в университета Аризона Стейт. Най-слабото му класиране от четирите участия в турнира е 11-о място, като в 15 от 16-те си изиграни кръга е завършвал с резултат под пара. Той показа отлична игра и предния уикенд в Сан Диего, което го прави основен фаворит за трофея.
Джъстин Томас завърши на трето място в последните две издания на турнира, а през този сезон вече има едно разделено второ място, едно трето и едно четвърто в PGA Tour. В Аризона обаче не му върви, като в четири от последните си шест участия не успяваше да влезе в топ 15. Проблемите най-често се свързват с неумението да пласира топката на феъруея от началния си удар.
Обичайно освен лудата публика, турнирът се слави и с оспорваните резултати. Четири от последните пет издания на Phoenix Open завършиха с плейоф, включително и миналата година. Тогава Симпсън се наложи над Тони Финау.
Програма наEurosport 2:
4 февруари от 22:00 до 02:00 ч.
5 февруари от 23:30 до 02:00 ч.
6 февруари от 22:00 до 01:00 ч.
7 февруари от 22:00 до 01:00 ч.
Голф
Идва първият звезден турнир за сезона
14/10/2021 AT 14:17
Голф
Лас Вегас съживява сезона с 11 от топ 25 в света
07/10/2021 AT 10:34