PGA Tour се завръща в Южна Каролина за трети път през сезона с едно изцяло ново събитие, което крие множество изненади. Дали те ще са приятни ще се разбере в дните от 10-и до 13-и юни, когато игрището „Конгари голф клъб“ се разкрие пред света чрез еднократното издание на Palmetto Championship. Турнирът ще запълни празнината, оставена от отпадналия Canadian Open и изцяло непозната спирка за най-добрите голфъри.
Игрището е толкова потайно, че дори няма табели от магистралата, които да сочат посоката. Огромни табели не посрещат посетителите и на входа. Но хората от PGA Tour вярват, че усилието да се стигне до този отдалечен обект ще си струва. „От момента, в който стъпих на „Конгари“ през 2019 г. знаех, че е специално място“, коментира вицепрезидентът на тура Тай Вотау.
Игрището е едва на четири години по дизайн на Том Фацио и е построено да тества възможностите на най-добрите, коментира директорът на клуба Брус Дейвидсън. То кандидатства за домакинството на „Президентс къп“ през 2026 г., но загуби в конкуренция с игрище в Илинойс. Причината според Дейвидсън е, че го смятат за прекалено отдалечено.
Голф
Новият сезон започва със свежа кръв и класата на Джон Рам
16/09/2021 AT 08:58
Тази седмица „Конгари голф клъб“ ще се опита да се докаже като достойно място за голям голф. То е поставено под номер в щата от Golf Digest след „Оушън корс, което домакинства PGA Tour миналия месец. Световният номер 1 Дъстин Джонсън и четирикратният носител на мейджър титли Брукс Кьопка са сред играчите, които се записаха за участие в последното събитие преди US Open.
Джонсън се завръща от почивка в своя роден щат, за да оглави списъка от участници. Там ще бъдат световният номер 10 Тирел Хатън, Томи Флитууд, Йън Поултър, както и трикратният шампион от тура Кевин Киснър.Самият Джонсън не е особено ключов фактор от началото на 2021 г. Той пропусна къта на Masters и PGA Championship и няма класиране в топ 10 от февруари – доста притеснителни резултати преди третия мейджър за годината.
Кьопка ще запише първото си участие от PGA Championship, където завърши като подгласник на шампиона Фил Микелсън. 31-годишният американец е носител на осем титли от PGA Tour, включително и от Waste Management Phoenix Open по-рано през годината. В 12-те си участия през сезона Кьопка има още четири класирания в топ 10 и заема 14-о място в годишната класация за FedExCup.
Киснър е един от играчите с връзки с Южна Каролина. Той ще играе в домашния си щат за трети път през този сезон, но пропусна къта предните два пъти на RBC Heritage и PGA Championship. Киснър е 48-и място в света и ще търси първата си победа от WGC-Dell Technologies Match Play през 2019 г.
Програма на Eurosport 2:
10 юни от 22:00 до 01:00 ч.
11 юни от 22:00 до01:00 ч.
12 юни от 22:00 до 01:00 ч.
13 юни от 22:00 до 01:00 ч.
Голф
Развръзката настъпва: Кой ще спечели купата FedEx
02/09/2021 AT 09:31
Голф
70 за 30 места: предпоследно препятствие за голф елита преди финала
26/08/2021 AT 09:58