Пътешествието на PGA Tour из западния бряг на САЩ се насочва отново към Калифорния и по-точно към полуостров Монтерей, където се намира легендарният голф комплекс „Пебъл бийч“. Той е домакин на ежегодния турнир AT&T Pebble Beach Pro-Am (награден фонд 7,8 милиона долара), който тази година ще е без аматьорското присъствие.
Игрището „Пебъл бийч голф линкс“ често е определяно като най-красивото в света заради прекрасните гледки към Тихия океан върху скалите на брега. То е приемало 6 издания на US Open и едно на PGA Championship. В първите два дни ще се играе и на „Спайглас хил голф корс“. Заради присъствието единствено на професионалисти форматът тази година е в четири дни, като кътът е след 36 дупки вместо обичайните 54.
Световният номер 1 и двукратен победител Дъстин Джонсън се завръща триумфално след близкоизточното си турне в Европейския тур. Това ще бъде първото му участие в PGA тура след Турнира на шампионите през януари в Хавай, където завърши на изравнено 11-о място. Заради разредените си изяви на домашна територия DJ изпусна лидерството в годишната класация за FedexCup и сега ще има възможност да се върне на върха.
Голф
Новият сезон започва със свежа кръв и класата на Джон Рам
YESTERDAY AT 08:58
Основните му конкуренти няма да са хората от най-близкото обкръжение в ранглистата, коетооблекчава задачата му. Най-добре класираните участници са Патрик Кантли (№11), Даниел Бергер (№14) и англичанинът Пол Кейси (№16), но той също идва с прясна авторитетна титла от Европейския тур и високо самочувствие.
Зрителите обаче няма да останат без зрелище. Те ще могат да се насладят на плеяда легендарни имена на голфа, начело с петкратния победител Фил Микелсън, наричан Принца на Пебъл бийч, Джордан Спийт, Бранд Снедекер, Джейсън Дей, Мат Кучар и Рики Фаулър. В момента всички те може да не доминират дневния ред на световния голф, но това са хора със способности да създадат достатъчно интрига върху скалите. А и Спийт показа признаци на възраждане миналата седмица в Скотсдейл, където върна надеждите на феновете си с три добри кръга и разделена 4-а позиция в крайното класиране.
Програма наEurosport 2:
11 февруари от 22:00 до 01:00 ч.
12 февруари от 23:30 до 01:00 ч.
13 февруари от 22:00 до 01:00 ч.
14 февруари от 22:00 до 01:30 ч.
Голф
Развръзката настъпва: Кой ще спечели купата FedEx
02/09/2021 AT 09:31
Голф
70 за 30 места: предпоследно препятствие за голф елита преди финала
26/08/2021 AT 09:58