Световният номер 1 Дъстин Джонсън се завръща да защитава титлата си от Travelers Championship и ще поведе впечатляваща група от участници в един турнир, който често страда от мястото си календара.
Тъй като се пада в седмицата след US Open, най-добрите голфъри имат навика да пропускат пътуването на север до Кънектикът. Тази година обаче е по-различно, независимо че трябва да прекосят по диагонал САЩ след емоциите в Калифорния миналата седмица. Петима от топ 10 играчите в световната ранглиста са в списъка на участници, а сред тях попадат още лидерът в годишната класация за FedExCup Патрик Кантли, Патрик Рийд, Брайсън Дешамбо и Брукс Кьопка.
Турнирът в Кънектикът е част от календара на PGA Tour от 38 години и е бил свидетел на велики шампиони. През 2017 г. обаче списъкът беше толкова слаб, че трябваше да се вземат мерки. Организаторите винаги питат играчите какво може да се подобри и внимателно слушат. Така в последните две години качеството на голфърите значително се повиши, а тази година тенденцията ще продължи. Организаторите дори осигуриха чартърни полети от Калифорния, за да гарантират пълния комфорт на участниците, а отношението към техните кедита винаги е по-специално от другите места.
Голф
Идва първият звезден турнир за сезона
14/10/2021 AT 14:17
„Вършат чудесна работа за едно пълноценно изживяване. Справят се страхотно с цялостната грижа за играчите и техните семейства. Обичам да играя тук, защото това е един страхотен турнир. Вършат чудесна работа“, заяви Джонсън, който през 2020-а там записа първата си турнирна победа за сезона. Тя го вдъхнови за спечелването и на първата FedExCup по-късно.
Сега в надпреварата се впускат още деветима от бившите шампиони, водени от трикратния победител Баба Уотсън. Фил Микелсън, който спечели турнира през 2001 и 2002 г. също се завръща като настоящия шампион от PGA Championship.
Игрището „Ти Пи Си Ривър Хайлендс“ е една от запазените марки в тура. С пар 70 и дължина от 6841 ярда то дава добри възможности и за силовите играчи, но и за майсторите на по-късата игра. Допълнителен контраст идва от факта, че последните два турнира бяха на много отворени игрища, докато сега парковият тип изисква тотална промяна в стила и настройка за игра.
Голфърите харесват „Ривър Хайлендс“ заради вторите девет дупки и комбинацията от предизвикателства. „Мисля, че едно от най-яките неща тук са наистина вторите девет дупки и финалната група. Много неща могат да се случат на късата пар 5, а 15-а е къса пар 4 с възможност за атака от първия удар. Вълнуващо игрище“, заяви Рики Фаулър.
Програма наEurosport 2:
24юни от 22:00 до 01:00 ч.
25юни от 22:00 до01:00 ч.
26юни от 22:00 до 01:00 ч.
27юни от 22:00 до 01:00 ч.
Голф
Лас Вегас съживява сезона с 11 от топ 25 в света
07/10/2021 AT 10:34
Голф
Без болка от „Райдър къп“ Серхио Гарсия ще защитава титлата си от Sanderson Farms Championship
30/09/2021 AT 11:34