Сезонът в PGA Tour започва да се съживява и това изглежда съвсем естествено, щом всичко ще се случва в Лас Вегас. Турът се насочва към Града на греха за две седмици, а в първата турнирът Shriners Children’s Open ще събере впечатляваща група от участници в „Райдър къп“, мейджър шампиони и обикновени звезди. В списъка са общо 11 от първите 25 в световната голф ранглиста.
Споменът от забележителния „Райдър къп“ ще бъде възроден с няколко играчи и от американска, и от европейска страна. Като нови и щастливи шампиони ще играят американците Брукс Кьопка, Харис Инглиш и Скоти Шефлер. Европейският тим ще бъде представен от Йън Поултър, Виктор Ховланд и вицекапитана Греъм Макдауъл.
Сред тях Кьопка ще е играч, който ще фокусира вниманието. Той влиза като номер 9 в световната ранглиста и след година, в която имаше редица здравословни проблеми. Мисля, че играта ми върви в правилната посока. Харесва ми как се развиха нещата на „Райдър къп“. Мисля, че вече взех завоя, защото си мислех, че цялата ми година е доста слаба. Добра е посоката на развитие“, заяви Кьопка, който в пет свои участия на „Ти Пи Си Съмерлин“ винаги е завършвал в топ 5.
Голф
Идва първият звезден турнир за сезона
YESTERDAY AT 14:17
Общо осем са мейджър шампионите, сред които и носителите на зеленото сако от „Мастърс“ Дани Уилет и Хидеки Мацуяма. Най-високо в ранглистата се намира световният номер 8 Люи Остхюйзен. Рики Фаулър и Патрик Рийд също се завръщат към игра.
Новобранецът на миналия сезон Уил Залаторис ще се опита да надгради над разделеното пето място в Лас Вагес преди година. В първите си два турнира за сезона той завърши на Т11 и Т14. Завръща се и Мартин Леърд, за да защитава титлата си от миналата година, когато се наложи в драматичен плейоф.
Извън тази звезда селекция обаче се крие един играч, който е номер 2 в историята на турнира по приходи. Това е двукратният шампион Кевин На, който спечели през 2011 и 2019 г. и завърши на разделено второ място през 2015 г. В последните си седем участия той има шест класирания в топ 25, едно трето място и едно разделено второ.
Програма на Eurosport 2:
7 октомври от 00:00 до 03:00 ч.
8октомври от 00:00 до 03:00 ч.
9октомври от 00:00 до 03:00 ч.
10октомври от 00:00 до 03:00 ч.
Голф
Без болка от „Райдър къп“ Серхио Гарсия ще защитава титлата си от Sanderson Farms Championship
30/09/2021 AT 11:34
Голф
Новият сезон започва със свежа кръв и класата на Джон Рам
16/09/2021 AT 08:58