Тайгър Уудс и Рори Макилрой ще са две от суперзвездите в демонстративния мач The Challenge: Japan Skins, който ще се играе на 21 октомври и ще бъде излъчен на живо от Евроспорт 1. Двубоят, в който ще участват още Джейсън Дей и Хидеки Мацуяма, ще се състои в навечерието на първия японски турнир от календара на PGA тура в „Акордия Голф Нарашино кънтри клъб“ в Чиба.
Мачове в скинс формат са се провеждали периодично от 1983 и 2008 г. около уикенда на Деня на благодарността. В последните няколко издания се усещаше липсата на звезден елемент и затова практиката беше прекратена преди 11 години. Този път обаче ще е различно с именити и много успешни представители на четири различни континента.
Уудс отново е във форма, като през април добави към колекцията си още един мейджър трофей от турнира „Мастърс“ в Огъста. Макилрой триумфира за втори път с купата Fedex през август, с което затвори един от най-успешните сезони в кариерата си и като следствие получи наградата играч на годината на PGA тура.
Голф
Идва първият звезден турнир за сезона
14/10/2021 AT 14:17
31-годишният Дей също оглавяваше световната ранглиста, след като от 2015 г. насам спечели 10 титли отPGA тура, включително и първата си мейджър титла на PGA Championship. Своеобразният домакин на събитието Мацуяма е най-успешният японски голфър - бивш номер 2 в света и носител на 5 титли от PGA тура.
Тайгър Уудс има четири участия в скинс формат, но не е печелил никога. Той е завършвал втори през 2001, 2004 и 2005 г. „Не съм бил в Япония от 2006 г., а голф феновете там са едни от най-добрите в света. Това е уникален формат, а този път ще имаме и много силни участници в лицето на Рори, Джейсън и Хидеки. Нямам търпение да премеря сили с тях“, обяви американецът.
Според правилата на скинс формата, всяка дупка носи определен награден фонд. Ако дупката не бъде спечелена от никой от участниците, сумата се прехвърля като джакпот на следващата. Някои дупки ще носят и благотворителен елемент.
Общият награден фонд е 350 хиляди долара– по 10 или 20 хиляди долара на дупка, но последната 18-а ще носи 100 хиляди долара. Форматът обещава агресивна игра от всички участници и много битки за бърди.
„Ще има наистина много забавни елементи, които ще ме карат да искам да спечеля тази титла– ще играя с Хидеки на негова територия, а Тайгър се връща в Япония със зеленото сако. Мотивацията ще бъде на много високо ниво, а и аз самият съм фен на скинс формата. Харесва ми как се възнаграждава атакуващата игра, което пасва на стила ми“, каза Макилрой.
Голф
Лас Вегас съживява сезона с 11 от топ 25 в света
07/10/2021 AT 10:34
Голф
Без болка от „Райдър къп“ Серхио Гарсия ще защитава титлата си от Sanderson Farms Championship
30/09/2021 AT 11:34