Eurosport

Какво крие последното състезание от Световната купа на германска земя?

Какво крие последното състезание от Световната купа на германска земя?

The 08/02/2019 at 10:51Updated The 08/02/2019 at 22:49

Предпоследният кръг от световнната купа ще се проведе в Оберхоф

В събота и неделя в ефира на Евроспорт ще бъдат излъчени

При мъжете

Йоханес Лудвиг продължава да води в генералното класиране, макар през сезона до момента да е спечелил само една победа. Подиумът, на който се качи в Алтенберг миналата седмица, му позволява да води пред втория Феликс Лох със само 6 точки. Трети е изключително стабилният до момента Райнард Егер от Австрия, който също има реални шансове да се изкачи на върха.

Шесткратният световен шампион Феликс Лох има седем поредни победи на този улей. За последно в Оберхоф триумфира друг състезател през 2009-10 година. Тогава първи става друг германец - АндиЛангенхан (пети на Олимпиадата през 2010 г. и двукратен сребърен медалист от Световно първенство). Съвсемнормално е и основният претендент за първото място в предстоящото състезание да е именно Лох.

При двойките

Германците Тони Егерт и Саша Бенекен държат здраво юздите на първата позиция в генералното класиране и имат доста удобна преднина от 152 точки пред вторите Томас Щой и Лоренц Колер от Австрия. Така първото място в генералното класиране за сезона може да бъде решено още тук, преди финалния кръг в Сочи. Заради снеговалежа във Втория манш в Алтенберг миналата седмица, някои от двойките записаха нетрадиционно слаби резултати. Това важи най-вече за двамата германци Тобиас Вендл и Тобиас Арлт, които финишираха на предпоследното място и сега ще търсят реванш. Латвийските братя Шикс са много стабилни през сезона, а руснаците Владислав Южаков и Юрий Прокхоров, както и германската двойка Йоханес Гойке и Давид Гам също ще търсят максимално добри резултати, за да запазят добрите си позиции в генералната ранглиста.

При дамите

Снеговалежът на улея в Алтенберг преобърна надолу с главата очакванията за състезанието при дамите. Именно поради метеорологичните условия то се проведе само в един манш. В него изненадващо триумфираСандра Робачер от Италия, която остави зад себе си водачката в генералното класиране, двукратната олимпийска и настояща световна шампионка Натали Гайзенбергер от Германия и качилата се за първи път на подиума през сезона Виктория Демченко от Русия. Сега за италианката и рускинята ще бъде много трудно да повторят постигнатото, защото завършилите в дъното на класирането(заради заснежения улей) Юлия Таубиц, Даяна Айтбергер, както и класиралата се доста назад спрямо очакванията Съмер Бричър от САЩ се очаква да бъдат напълно мобилизирани за реванш.

Програма

Събота, 09 февруари

19:45ч. Двойки(Втори манш)

20:15ч. Мъже(Втори манш)

Неделя, 10 февруари

10:00 ч. Жени (Първи манш)

11:30 ч. Жени(Втори манш)