Eurosport

Празнични спускания навръх юбилея в Кьонигзее

Празнични спускания навръх юбилея в Кьонигзее

The 03/01/2019 at 18:35Updated The 03/01/2019 at 19:37

Световната купа по спускане със шейни се завръщат в Европа, а този уикенд в програмите на Евроспорт ще ви направим свидетели на спусканията в Кьонихзее

50 години от откриването на първия изкуствен улей

След като последните три кръга от надпреварата се проведоха в САЩ и Канада, сега идва време, керванът да се премести на първия изкуствен улей в света. Той е открит точно преди 50 години, а проектът тогава струва впечатляващата сума от 4.6 милиона дойче марки (3.5 милиона евро).

Предстои 35-ото издание на кръг от Световнатакупа в Кьонигзее, като по традиция състезанията се провеждат около 6-и януари, който е официален празничен ден в провинция Бавария. Така повече хора ще могат да гледат на живо спусканията от предстоящия 5-и кръг на надпреварата през сезон 2018-19.

При мъжете

В генералното класиране води германецът Йоханес Лудвиг, който се възкачи на върха, след като Волфанг Киндъл бе дисквалифициран в последния кръг в Лейк Плесид. Киндъл, заедно с Феликс Лох (Германия), Роман Репилов (Русия), Давид Глайршер (Австрия) и Семен Павличенко(Русия) формират топ 6 в подреждането.

При дамите

На върха е Натали Гайзенбергер, която се завръща у дома, в Бавария. Победата в спринта в Лейк Плесид й даде възможност да води пред нейната сънародничката Юлия Таубиц, както и пред Съмер Бричър от САЩ и спечелилата основното състезание в Лейк Плесид Даяна Айтбергер(Германия). Татяна Иванова от Русия и ветеранката Татяна Хюфнер от Германия попълват топ 6 в генералното класиране.

При двойките

При двойките Егерт и Бенекен (Германия), Щой и Колер от Австрия и Олимпийските шампиони Вендъл и Арлт(Германия) са на първите три места.

Щафетата

Като допълнителни дисциплини ще гледаме щафета, като в генералното класиране води тимът на Германия, следван от Русия, САЩ и Австрия.

Програма:

05/01 – 11:00 – двойки

05/01 – 13:45 – жени

06/01 – 11:00 – мъже

06/01 – 14:30 – щафета