Егерт и Бенекен ще търсят четвърти пореден успех в Калгари
В петък вечер от 20:00 ч. по Евроспорт 1 ще ви покажем втория манш при двойките. Миналия уикенд шампионите в генералното класиране на миналия сезон Тони Егерт и Саша Бенекен взеха първа победа от началото на новото издание на Световната купа.
Бронзовите медалисти от Пьонгчанг надделяха над квалификантите Йоханес Робин Гойеке и Давид Гам, които завършиха втори и Олимпийските шампиони Тобиас Вендъл и Тобиас Арлт, които останаха трети. Егерт и Бенекен спечелиха последните три състезания при двойките тук и ще трябява да бранят отличното си представяне на този улей. Водачите в генералното класиране Томас Щой и Лоренц Колер от Австрия ще се опитат да разбият германската хегемония на подиума.
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
Ще продължи ли Киндъл победния си ход?
В петък, 7 декември, от 23:30 ч по Евроспорт 2 ще ви покажем втория манш при мъжете. В Уистлър златният медал бе за австриеца Волфанг Киндъл, който продължи чудесното си представяне от спринта в Инсбрук, за да заеме първото място в генералното класиране.Феликс Лох(победител в последните две състезания тук) и квалификантът Райнхард Егер едва ли ще се задоволят само с място на стълбичката, както миналия уикенд. Очакваме атака на върха от страна на Йоханес Лудвиг, олимпийският шампион Давид Глайшер(завършил едва 10 в Уистлър), Семен Павличенко, Крис Маздзер(победител в Калгари през сезон 2014-15).
Алекс Гъф ще открие символично спусканията при жените
В събота, 8 декември, от 18:45 програмата ни започва с първия манш при жените. Състезанието ще бъде открито със символично спускане на двукратната сребърна олимпийска медалистка при жените Алекс Гъф, която е родена и живее в Калгари. Гъф, която е бронзова медалистка от Пьонгчанг в щафетата се отказа наскоро от активна състезателна кариера. Фаворитка разбира се, е невероятната германка Натали Гайзенбергер, която в Уистлър взе 46-ата си победа в състезание от Световната купа. Шесткратната победителка в генералното класиране на Световната купа изпревари съотборничката си в Бундестима Юлия Таубиц, а третаостана американската квалификанкта Емили Суини, която ще трябва да затвърждава добрите впечатления. Вторият манш стартира в 20:05 ч. От 21:50 по Евроспорт 2 започна излъчването на щафетата. Там изненадващият победител в последния кръг Русия (Иванова, Павличенко, Кашкин иКоршунов) ще трябва да се справи с разярените германци, амбицираните домакини, но и с традиционните претенденти от САЩ, Латвия, Италия и Австрия.
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13