В събота и неделя в ефира на Евроспорт ще бъдат излъчени
При мъжете
Йоханес Лудвиг продължава да води в генералното класиране, макар през сезона до момента да е спечелил само една победа. Подиумът, на който се качи в Алтенберг миналата седмица, му позволява да води пред втория Феликс Лох със само 6 точки. Трети е изключително стабилният до момента Райнард Егер от Австрия, който също има реални шансове да се изкачи на върха.
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
Шесткратният световен шампион Феликс Лох има седем поредни победи на този улей. За последно в Оберхоф триумфира друг състезател през 2009-10 година. Тогава първи става друг германец - АндиЛангенхан (пети на Олимпиадата през 2010 г. и двукратен сребърен медалист от Световно първенство). Съвсемнормално е и основният претендент за първото място в предстоящото състезание да е именно Лох.
При двойките
Германците Тони Егерт и Саша Бенекен държат здраво юздите на първата позиция в генералното класиране и имат доста удобна преднина от 152 точки пред вторите Томас Щой и Лоренц Колер от Австрия. Така първото място в генералното класиране за сезона може да бъде решено още тук, преди финалния кръг в Сочи. Заради снеговалежа във Втория манш в Алтенберг миналата седмица, някои от двойките записаха нетрадиционно слаби резултати. Това важи най-вече за двамата германци Тобиас Вендл и Тобиас Арлт, които финишираха на предпоследното място и сега ще търсят реванш. Латвийските братя Шикс са много стабилни през сезона, а руснаците Владислав Южаков и Юрий Прокхоров, както и германската двойка Йоханес Гойке и Давид Гам също ще търсят максимално добри резултати, за да запазят добрите си позиции в генералната ранглиста.
При дамите
Снеговалежът на улея в Алтенберг преобърна надолу с главата очакванията за състезанието при дамите. Именно поради метеорологичните условия то се проведе само в един манш. В него изненадващо триумфираСандра Робачер от Италия, която остави зад себе си водачката в генералното класиране, двукратната олимпийска и настояща световна шампионка Натали Гайзенбергер от Германия и качилата се за първи път на подиума през сезона Виктория Демченко от Русия. Сега за италианката и рускинята ще бъде много трудно да повторят постигнатото, защото завършилите в дъното на класирането(заради заснежения улей) Юлия Таубиц, Даяна Айтбергер, както и класиралата се доста назад спрямо очакванията Съмер Бричър от САЩ се очаква да бъдат напълно мобилизирани за реванш.
Програма
Събота, 09 февруари
19:45ч. Двойки(Втори манш)
20:15ч. Мъже(Втори манш)
Неделя, 10 февруари
10:00 ч. Жени (Първи манш)
11:30 ч. Жени(Втори манш)
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13