Събота, 15.12, от 18:50 ч., по Евроспорт 1 (мъже Втори манш)
В Калгари австриецът Волфанг Киндъл постигна своята трета поредна победа от началото на сезона, след като преди това взе спринта в Инсбрук, състезанията при мъжете в Инсбрук и Уистлър. Той води в генералното класиране с 370 точки пред Феликс Лох и Йоанес Лудвиг, които са с равни точки (по 265). Миналогодишният победител в Лейк Плесид Роман Репилов от Русия, неговият сънародник Семен Павличенко и олимпийският шампион Давид Глейршер са сред основните фаворити са място на подиума, но не трябва да забравяме и американците Ерик Густафсон, Крис Маздзер (който ще кара и в двойка) и миналогодишният бронзов медалист от това състезание Тъкър Уест, защото те познават отлично този улей.
Неделя, 16.12, от 17:00 ч. по Евроспорт1 , (жени Втори манш)
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
При дамите Юлия Таубиц ще брани победата си от Калгари, която тя взе под носа на своята сънародничка – суперзвездата Натали Гайзенбергер. Това бе първа победа в кариерата на Таубиц в Световната купа, която получи комплименти от самата Гайзенбергер за своето представяне. „Тя е готова да бъде основна част от отбора на Германия. Мисля, че няма да има проблеми да бъде в състава ни за следващата Олимпиада“, каза 22-годишната Гайзенбергер по повод успеха на Таубиц в Канада миналата седмица.
Ще проследим с интерес представянето на останалите германки Хюфнер и Айтбергер, както и това на завършилата на трето място в Калгари Кимбърли МакКре от Канада. Разбира се, рускините Иванова, Катникова и Батурина ще бъдат амбицирани за далеч по-добро представяне в сравнение с миналия кръг. Не на последно място поглеждаме към американките Емили Суини и Съмер Бричър, които влязоха в топ 6 в Калгари и сега ще опитат да впечатлят публиката у дома.
При двойките астрийците Щой и Колер засега удържат преднината си на върха в генералното класиране, ала с победата с в миналия кръг Вендъл и Арлт напомниха за спусканията си от Олимпиадата в Пьонгчанг, където спечелиха златото. Разбира се Егерт и Бенекен винаги са сред фаворитите. Американската двойка Крис Маздер и Джейсън Тердиман, която помогна на щафетата да стигне до среброто в Калгари няма как да не е сред фаворитите за подиума и тук.
Неделя, 16.12, от 19:00 ч. по Евроспорт1 , (спринт)
Като допълнителна дисциплина ще имаме спринт. Това е вторият спринт от началото на сезона, като първият бе в Инсбрук и победители бяха Гайзенбергер при жените, Киндъл при мъжете, Щой и Колер при двойките. Последният спринт ще се проведе в Сочи на 24 февруари 2019 г.
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13