Седмица след Световното първенство по спускане със шейни, което се проведе във Винтерберг елитът в този спорт остава в Германия, но ще се премести на около 500 километра в източна посока, за да се настани на улея в Алтенберг. Именносъоръжението в малкото градче от провинция Саксония ще приеме 7-ия кръг от Световната купа, а Евроспорт 2 ще ви направи свидетели на всичко най-интересно при мъжете, дамите, двойките и щафетата.
Мъжете
Двукратният олимпийски шампион Феликс Лох взе шестата си световна титла миналия уикенд, след като изпревари втория Райнард Егер(Австрия) и третия СеменПавлюченко (Русия). В генералното класиране на Световната купа обаче Лох е едва трети, апреди него са лидерът и негов сънародник Йоханес Лудвиг и вторият Волфанг Киндъл от Австрия. Миналата година Лох спечели една от петте си победи в Световната купа именно тук в Алтенберг, но дали ще повтори своя успех?
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
При жените
Германката Натали Гайзенбергер спечели четвъртата си Световна титла миналата седмица, като по този начин се нареди на второ място в ранглистата по успехи на Световни първенства. Над нея е само ветеранката Татяна Хюфнер, за която Световното във Винтерберг бе последно в кариерата й. Тя се сбогува с това състезание, завършвайки на десето място.
Гайзенбергер спечели само една победа в последните пет състезания от Световната купа при жените(спринта в Лейк Плесид), така че сега ще бъде амбицирана да затвърди първото си място в генералното класиране, както и поредната си световна титла. Тя спечели женските спускания през миналата година в Алтенберг.
Намиращата се в отлична форма(сребърна медалистка от Световното във Винтерберг и световна шампионка до 23 г.) Юлия Таубиц от Германия, нейната сънародничка Даяна Айтбергер, американките Самър Бритчър и Емили Суини(бронзова от Световното преди седмица) и Татяна Иванова от Русия са определяни като основни фаворитки за титлата, но възможнали е изненада?
При двойките
Германската двойка Егерт/Бенекен води в генералното класиране на Световната купа, но успя да защити и световната си титла с триумф във Винтерберг миналия уикенд. За Саша Бенекен щастието бе пълно, тъй като по време на състезанието дойде новината, че неговата половинка го е дарила със син– Йонатан, а самият той сподели радостта си с представителите на медиите край улея. Тобиас Вендъл и Тобиас Арлт ще се опитат да се реабилитират за грешката във Втория манш във Винтерберг, която ги лиши от това да станат най-успешната двойка в историята на световните първенства. Сред останалите фаворити са бронзовите медалисти от Световното Томас Щой и Лоренц Колер(Австрия), както и ВладиславЮжаков и Юрий Прокхоров(Русия), Робин Йоханес Гойке и Давид Гам(Германия) и Лудвиг Ридер и Патрик Растнер(Италия).
Щафетата
Голямата изненада от Световното във Винтерберг бе титлата на Русия(Иванова, Павлюченко, Прокхоров/Южаков). По този начин “Сборная” нанесе първа загуба на германскатащафета в историята на световните първенства. Нещо, което ще накара Бундестима, завършил едва трети миналата седмица, да се бори за реванш още на улея в Алтенберг. САЩ, Австрия и Латвия също са сред фаворитите за попадане на подиума.
Програма
Събота, 2 февруари
10:00 ч. Двойки(Първи манш) Е2
13:00 ч. Двойки(Втори манш) Е2
15:00 ч. Мъже(Втори манш) Е2
Неделя, 3 февруари
10:00ч. Жени (Първи манш) Е2
11:45 ч. Жени(Втори манш) Е2
15:00 ч. Щафета Е2
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13