За разлика от улея в Инсбрук, на който бе открит сезонът, този в Лейк Плесид е много по-техничен и сложен, което ще бъде истинско предизвикателство за пилотските умения на състезателите. Друга предпоставка за още по-атрактивно състезание, е температурата на леда, която се очаква да бъде доста по-ниска от тази в Австрия преди седмица.
При мъжете с интерес ще очакваме представянето на победителя от първия кръг Йонас Мюлер, за да разберем, дали победата му се дължи само на домакинския фактор, или на голямата сцена се появява нова звезда? След като отлично познава леденото трасе Крис Маздер, който единствен се състезава и при мъжете и на двойки, няма как да не е считан за един от претендентите за челото. Това важи естествено и за неговия сънародник Тъкър Уест, а сред изявените фаворите са още руснаците Роман Репилов (победител тук преди година) и Семен Павличенко, австрийците Давид Глайршер и Волфганг Киндъл и завършилият на трето място в Инсбрук преди седмица Доминик Фишналер от Италия. Германците Феликс Лох и Йоханес Лудвиг не попаднаха на подума в Австрия и сега ще търсят с всички сили първия си приз за сезона.
При жените миналата година първите три на този улей бяха германки - Даяна Айтбергер, Натали Гайзенбергер и Юлия Таубиц. Първите две състезателки не участват този сезон поради бременност, така Юлия Таубиц, която завърши трета миналата седмица с равно време с сънародничката й Джесика Тиебел ще попадне във фокуса на вниманието, като очакван лидер на Маншафта. Американките Емили Суини и Самър Бритчър няма как да не са сред „заподозрените“ за подиум, защото са на домашен улей, а Бритчър направи чудесни спускания в Инсбрук, за да завърши втора. Голямата съперничка на всички тях, обаче ще бъде Татяна Иванова от Русия, която с триумфа си в първия кръг даде заявка за короната на Натали Гайзенбергер в генералното класиране.
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
При двойките ще видим рекордьорите на този улей при забутването Тобиас Арлт и Тобиас Вендъл и рекордьорите с най-добро време на улея Тони Егерт и Саша Бенекен, както и австрийците Томас Щой и Лоренц Колер. Тези три двойки бяха на подиума миналата година в Лейк Плесид и също така в първия кръг от новия сезон. Американския тандем Маздер/Тердинам ще се следи с повишено внимание, поради обясними причини. Спечелилите първото място в Инсбрук като част от шафетата на Италия Иван Наглер и Фабиан Майелер, латвийските братя Шикс и руската двойка Прохоров/Южаков също приковават вниманието. Кръгът ще завърши с първия за сезона спринт.
Програма:
Неделя, 01.12 00:30 ч. - жени индивидуално, втори манш Евроспорт 2
Неделя, 01.12 01:35 ч. - двойки, първи манш, Евроспорт 2
Неделя, 01.12 02:05 ч. - двойки, втори манш, Евроспорт, 2
Неделя , 01.12 20:40 ч. - мъже индивидуално, първи манш Евроспорт 1
Неделя, 01.12 23:15 ч. - индивидуално мъже, втори манш Евроспорт1
Неделя, 01.12 23:55 ч. - двойки, спринт, Евроспорт 1
Понеделник, 02.12 00:25 ч. жени, спринт, Евроспорт 1
Понеделник, 02.12 00:55 мъже, спринт, Евроспорт 1
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13