Третият кръг от Световната купа по спускания с шейни ще се проведе на канадския улей в Уистлър (Британска Колумбия), който е известен със своите скоростни отсечки, а Евроспорт и Еurosport Player ще ви покаже най-интересните състезания в различните дисциплини. Това е последният кръг от надпреварата в Северна Америка, а след това керванът се мести в Европа.
Германката Юлия Таубиц и австриецът Йонас Мюлер са лидери в генералното класиране съответно при дамите и мъжете в индивидуалните дисциплини. В отсъствието на Натали Гайзенбергер и Даяна Айтбергер, които не участват поради майчинство, както и на отказалата се легенда Татяна Хюфнер Таубиц поведе младия германски отбор, като в последното състезание в Лейк Плесид взе победи и в основното състезание, и в спринта. В генералното класиране следват американката Самър Бричър, която е втора и третата Татяна Иванова, която спечели първия кръг в Инсбрук.
На предстоящото състезание погледите ще бъдат насочени към младата представителка на домакините Тринити Елис. Тя е само на 17 години, но специалистите са на мнение, че има потенциал да наследи постиженията на Алекс Гъф от Пьонгчанг (носителката на първия медал за Канада в този спорт на Олимпиада) и на Кимбърли Макрей, която взе бронз за „кленовите листа“ на Световното първенство през 2017 година. Елис завърши осма в Инсбрук и на 12-то място в Лейк Плесид, а това е дебютният й сезон в Световната купа. Младата състезателка предпочете да продължи да се мери с „големите акули“, вместо да тръгне към младежката Олимпиада в Лозана, която ще се проведе от 9-ти до 22-ри януари 2020 година.
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
При мъжете Йонас Мюлер ще се опита да спечели трето поредно състезание, след като триумфира в основните надпревари в Инсбрук и Лейк Плесид. В комбинация с третото място на спринта миналата седмица, той води пред Роман Репилов и Доминик Фишналер в генералното класиране. Австриецът е в чудесна форма, което навярно е в резултат от работата му през лятотос Петер Пенц и Георг Фишлер(сребърни медалисти от Олимпиадата пред 2018 година на двойки)
“По-отпуснат съм сега, не съм толкова скован, колкото преди и това влияе позитивно на моето представяне“, обяснява Мюлер своето добро начало на сезона.
При двойките, в миналия кръг братята Андрис и Юрис Шикс най-сетне взеха първата си победа в Световната купа, надделявайки над конкуренцията в Лейк Плесид. Това им отрежда трето място в генералното класиране - зад лидерите Егерт и Бенекен и вторите Вендъл и Арлт. Двете германски двойки са основните фаворити за първото място на подиума, но в играта са австрийците Щой и Колер, руснаците Южаков и Прохоров, италианците Ридлер и Растнер и разбира се представителите на домакините Уолкър и Снит, които познават отлично улея.
Програма:
13/12 - 23:35 - жени
14/12 - 22:45 и 00:10 - двойки; 23:45 - мъже
15/12 - 10:00 - спринт
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13