В събота и неделя в ефира на Евроспорт 1, Евроспорт 2 и Eurosport Player ще бъдат излъчени състезанията от 4-ия кръг на Световната купа по спускания с шейни. След два кръга в Северна Америка, съответно в Лейк Плесид и Уистлър, керванът се завръща в Европа, а домакин на предстоящите битки ще бъдеулеят в Алтенберг, Германия.
Лидер в генералното класиране при мъжете е Роман Репилов от Русия, който след силните си изяви в Северна Америка успя да измести от първото място австриеца Йонас Мюлер. Американецът Тъкър Уест засега изненадващо заема трета позиция, а единственият германец в топ пет на генералното класиране е Феликс Лох. Така предстоящият старт е предпоставка за Бундестима да върне своите позиции по върховете на класирането. Миналата година тук триумфираха именно домакините. Феликс Лох, Райнхард Егерт и Йоханес Лудвиг завършиха на първите три места.
При двойките Тони Егерт и Саша Бенекен водят в генералното класиране, следвани от „двете Тобита“ - Тобиас Вендъл и Тобиас Арлт. Трети са австрийците Томас Щой и Лоренц Колер, които взеха първото място миналата година тук. Следват братята Шикс, които завършиха втори преди година в Алтенберг, а преди нова година в Лейк Плесид спечелиха спринта, което е и първата има победа в Световната купа.
Спускане С Шейни
Господарите на ледения улей започват сезона в Инсбрук
27/11/2020 AT 22:33
При жените Татяна Иванова води с лека преднина пред Юлия Таубиц, а американката Емили Суини, която се качи три пъти на подиума от началото на сезона е трета. Напрежението ще бъде върху Таубиц, която в първото състезание на своя земя трябва да покаже, че е достойна за лидер в отбора, след като Натали Гайзенбергери Даяна Айтбергер са в майчинство, а Татяна Хюфнер се отказа. Подпомогната от заснежения и бавен улей миналата година, Сандра Робатчер от Италия поднесе голямата изненада, спечелвайки първото място, но сега няма да има възможност да го защити, защото е аут поради контузия. Добри шансове за подиум има и Виктория Демченко от Русия, която до момента демонстрира чудесна форма.
Състезанието ще завърши с изключително атрактивната щафета, в която Италия ще трябва да защитава победата си от първия кръг в Инсбрук.
Програма:
Събота (11.01), 10:20 ч., двойки, първи манш, Евроспорт 1
Събота (11.01), 11:50 ч., двойки, втори манш, Евроспорт 2
Неделя (12.01), 22:00 ч., мъже, първи манш, Евроспорт 1
Понеделник (13.01), 00:30, щафета, Евроспорт 2
Спускане С Шейни
Спусканията от Световното завладяват ефира
14/02/2020 AT 11:39
Спускане С Шейни
Лиленхамер приема спусканията от Европейското
17/01/2020 AT 12:13