Eurosport

Мотоциклетна събота по Евроспорт с българско участие

Мотоциклетна събота по Евроспорт с българско участие

The 10/05/2019 at 11:29Updated The 10/05/2019 at 12:30

Състезанията от клас Супербайк на Имола и 8-те часа с Мартин Чой на Словакия ще доминират програмата на Евроспорт 2 в утрешния ден

Петият кръг от Световния Супербайк шампионат ще се проведе на пистата „Енцо и Дино Ферари" край Имола, а основният въпрос е дали серията на Алваро Баутиста най-после ще бъде прекъсната. Испанецът вече подобри рекорда на Нийл Ходжсън за най-много поредни победи и със своите 11 триумфа официално стана най-големият доминатор в историята на Супербайк. Въоръжен със своето Ducati Panigale V4, Баутиста перфектно внесе в този клас стила, който прецизира в Moto GP и който е нужен, за да се извади максимума от мощната италианска машина. Авансът от 53 точки не е толкова голям, колкото можеше да бъде заради серията на Джонатан Рей от 10 поредни втори места. Първото състезание започва в 15:00, а квалификацията стартира в 12:00.

Между двете предавания ще бъде излъчен стартът на 8-те часа на Словакияринг– трети кръг от шампионата за издръжливост, който включва големите 24-часови състезания. След като нямаше възможност да се включи в Льо Ман, българинът Мартин Чой ще се включи в надпреварата с отбора на Exteria Racing Team by EKO ище кара нетипичното за него Suzuki. Чой ще се пусне в клас Суперсток и ще стартира от десета позиция в категорията.

Ямаха Австрия 7 спечели пол позишън в пилотски състав Брок Паркс, Марвин Фриц и Николо Канепа, а на втора и трета позиция са представителите на Хонда 5 и Сузуки 2. Първото включване ще е в 12:45, а прякото предаване на финала започва в 18:45.