Другият проблем вероятно ще дойде от гумите на „Пирели”, които принципно работят доста добре, но на „Сузука” ще бледнеят спрямо специално подготвените за състезанието продукти на „Бриджстоун”.
Японското състезание е и последен кръг от световния шампионат за издръжливост. Първенците от „Льо Ман” „Ямаха GMT 94” и победителите в „Бол д'Ор” „SERT Сузуки” са разделени от едва една точка в генералното класиране и ще мерят сили на „Сузука” с титулярните си пилоти. От най-силните европейски отбори през годината в „8 часа на Сузука” ще се включат още „YART Ямаха” и „Хонда ERT”.
Битката за победата вероятно ще се води между японските тимове, които ще представят най-големите мотоциклетни производители. Пилотът от Moto GP Джак Милър ще си партнира с Такааки Накагами и Такуми Такахаши в „Хонда” 634, а състезаващият се в цялото първенство екип на „F.C.C. TSR Хонда” номер 5 ще бъде с подсилен състав – Щефан Брадл, Доминик Егертер и Ранди де Пюние. Най-силната атака на „Ямаха” би трябвало да дойде от мотора с номер 21, който ще бъде управляван от Кацуюки Накасуга и звездите от световния супербайк шампионат – Алекс Лоус и Михаел ван дер Марк. „Кауасаки” разполага с по-малък бюджет, но през миналия сезон зелените се качиха на подиума и никой няма да бъде изненадан ако тимът влезе в битката за победата. Състезатели ще са Лион Хеслъм и Казума Уатанабе.
Мотоциклетизъм
Мотоциклетните 24 часа на Льо Ман ще се проведа през този уикенд
11/06/2021 AT 08:34
През последните две години „Ямаха” спечели първото място, благодарение на по-дисциплинирано каране и по-добра надеждност на подобрената YZF-R1, но новите модели на „Хонда” и „Кауасаки” са вече в достатъчно напреднали стадии на своето развитие и би трябвало издържливостта да е на доста по-високо ниво. Не може да се каже същото за „Сузуки”, тъй като това е дебютната година на новото GSX-R 1000.
Влажността и високите температури ще бъдат водещо предизвикателство за пилотите, заедно със заобикалянето на паданията, които всяка година през последното десетилетие надхвърлят 100 в хода на дистанцията.
"8 часа на Сузука" стартира в неделя (29 юли) в 5.15 ч. по Евроспорт 2.
Мотоциклетизъм
Шампионатът за издръжливост започва с легендарния „Бол д‘Ор“
17/09/2019 AT 14:35
Мотоциклетизъм
Сблъсък на гигантите в Сузука
25/07/2019 AT 13:49