В битката за престижната златна купа ще влязат пилоти на „Ямаха”, „Сузуки”, „Кауасаки” и „Хонда”. През последните три години печелят пилоти на „зелените“, а през 2015-а засега пилотите на „SERT Сузуки” Венсан Филип, Антони Делал и Етиен Месон са в най-добра форма, спечелвайки „24 часа на Льо Ман”.
Миналогодишните първенци от „Кауасаки” отново ще разчитат на Матю Лагрийв и Грегори Леблан, а към тях ще се присъедини световният шампион в клас Суперспорт от 2002-а – ексцентричният Фабиан Форе.
„Ямаха” ще използва най-новата версия на R1 с подобрения по електрониката и отново ще пусне два отбора в преследването на победата. Австрийският тим с номер 7 ще е с Шеридън Морайс, Иван Силва и възстановяващият се от контузия Макс Нойкирхнер, а за настоящите световни шампиони от GMT 94 ще карат Кени Форей, Матю Жине и по-малкият брат на Карлос Чека – Давид.
Мотоциклетизъм
Мотоциклетните 24 часа на Льо Ман ще се проведа през този уикенд
11/06/2021 AT 08:34
Мотоциклетът на „Хонда”, управляван от Фреди Форей, Себастиен Жимбер и Жулиен Де Коста, е най-чуплив и непредсказуем от водещите. Големият коз в опита за спечелване на първа победа от 19 години насам обаче е чувствително по-добрата консумация на гориво спрямо конкуренцията.
Мотоциклетизъм
Шампионатът за издръжливост започва с легендарния „Бол д‘Ор“
17/09/2019 AT 14:35
Мотоциклетизъм
Сблъсък на гигантите в Сузука
25/07/2019 AT 13:49