България отново ще има представител в едно от най-престижните маратонски мотоциклетни състезания на планетата - 24 часа на Льо Ман. И през тази година Мартин Чой ще бъде на борда на Kawasaki номер 91 от клас Суперсток за отбора на Energie Endurance 91, където ще бъде заедно братята Кристиян и Федерико Наполи.
На стартовата решетка ще има общо 47 екипажа, а шест марки ще са официално представени - Yamaha, Suzuki, Kawasaki, Honda, BMW и Ducati. Миналогодишните победители от FCC TSR Honda 5 са с ново попълнение в лицето на бързия японец Юки Такахаши, който ще си партнира с познатите Майк Ди Мелио и Джош Хуук. Най-силни по време на предварителните тестове бяха заводските пилоти на BMW 37 - Маркус Райтербергер, Хави Форес и Илия Михалчук. Очакванията към баварците са сериозни, защото за първи път ще се появят с новото М1000RR.
Винаги със статут на големи претенденти са и състезателите на Yamaha Austria 7, чиито екип остава непроменен - Марвин Фриц, Карел Ханика и Николи Канепа, който счупи глезен през февруари, но вече е напълно възстановен. Отборът с най-много победи на Льо Ман през последното десетилетие е SRC Kawasaki 11 с пилоти Давид Чека, Еруан Нигон и Джереми Гуарнони, а тимът с най-много световни титли в шампионата за издръжливост е SERT (Suzuki Endurance Racing Team). За този сезон SERT се обединява с колоса в областта на тунинговането - Yoshimura и вече тимът ще се казва SERT Yoshimura, а амбициите са още по-големи от преди. Най-силният отбор в клас Суперсток от последните две години, Moto Ain, преминава в Супербайк и за целта привлече френската звезда Ренди Де Пюне.
Мотоциклетизъм
Шампионатът за издръжливост започва с легендарния „Бол д‘Ор“
17/09/2019 AT 14:35
Стартът на 44-тото издание на 24 часа на Льо Ман ще бъде в 13:00 часа българско време, а прякото предаване на Евроспорт 2 започва 15 минути по-рано. Общо 12 часа ще бъдат излъчени на живо по Евроспорт 2, а останалите 12 ще бъдат налични на онлайн платформата Eurosport Player.
Мотоциклетизъм
Сблъсък на гигантите в Сузука
25/07/2019 AT 13:49
Мотоциклетизъм
Мотоциклетна събота по Евроспорт с българско участие
10/05/2019 AT 09:29