Петров направи един от най-силните си квалификационни маншове в събота във Великобритания, състезавайки се рамо до рамо с властелина на клас МХ2 - Джефри Херлингс, а в първия неделен старт спечели девета позиция. Българинът направи лош старт на втория манш и трябваше да се оттегли от състезанието във втората обиколка поради непреодолими технически проблеми.
Петров и Кавазаки спечелиха 20 точки от италианския кръг през миналия сезон, но този път ще се надяват на много повече. В състезанието ще се включи и вторият постоянно заявен български пилот за шампионата - Майкъл Иванов, който също не успя да финишира последното състезание в Матърли Бейсин.
"Уикендът беше лош, но заради техническите проблеми. Направих най-добрия си квалификационен манш от доста време насам и карах рамо до рамо с Джефри дълго време. В първото състезание се появиха и техническите проблеми, но успях да завърша. Във второто не направих добър старт и бях принуден да се оттегля във втората обиколка. Остава ми просто да се представя добре в Италия", каза Петров след старта.
Мотокрос
Световният шампионат по мотокрос започва тази неделя с българско участие
28/02/2020 AT 11:39
И докато в клас МХ2 най-интересно за българите е представянето на Петров и неговите опити да стигне до подиума, то в клас MXGP хаосът е пълен. Миналогодишният световен шампион Ромен Февр изостава със 74 точки от лидера Тим Гайзер и ще пропусне втори пореден състезателен уикенд заради мозъчно сътресение и фрактура в средния пръст на дясната ръка. Това ще помогне на словенеца да натрупа още по-голям аванс на върха, но той не бива да подценява 8-кратния световен шампион Антонио Кайроли, набиращия скорост Максимилиан Нагл и намиращия се в прекрасна форма Евгений Бобришев. Нека не забравяме и това, че за състезанието е заявен и легендарният австралиец Чад Рийд.
Пилотите от световния шампионат по мотокрос вече тренират в Италия, за да донесат нова порция забавления и драматични състезания за зрителите на Евроспорт. Те със сигурност ще успеят да го направят, а вие ще имате възможност да наблюдавате всичките четири манша в MX2 и МXGP в ефира на Евроспорт 2 в неделя от 16.00 ч.
Мотокрос
Евроспорт 2 отново ще излъчи световния мотокрос шампионат в класовете MXGP и MX2
28/02/2019 AT 09:46
Мотокрос
Гран При на Швейцария
07/08/2016 AT 03:24