След двойната победа на Techeetah в Сантяго сякаш всичко е възможно във Формула Е. Единственият клиентски тим в сериите разби на пух и прах фаворитите и поема към Мексико Сити не само като лидер в шампионата на пилотите, но и като първенец при пилотите благодарение на Жан-Ерик Верн.
Французинът се намира в блестяща форма и ако в Мексико продължи отличната си серия, в края на сезона категорично ще бъде сред пилотите, спорещи за световната титла. Феликс Розенвкист и Сам Бърд също започнаха перфектно годината за разлика от Себастиан Буеми, който все пак стигна до четвъртото място във временното класиране благодарение на подиума в Сантяго.
В екипа на Renault вече се съвземат от нокдауна, в който изпаднаха в началото на сезона. Това обаче не може да се каже за Audi. Лукас ди Граси е закотвен в дъното на класирането заради серия от технически проблеми и не се вижда как ще се измъкне оттам. Настоящият шампион отново е наказан с десет места назад на стартовата решетка, а същевременно техническите проблеми с автомобила на Audi не са окончателно решени, което е предпоставка за още един ужасяващ уикенд.
Моторни Спортове
Начало на Hypercar ерата в 24 часа на Льо Ман
18/08/2021 AT 11:04
Не пропускайте петия кръг за сезона във Формула Е тази събота от пистата „Аутодромо Ерманос Родригес” в Мексико! Квалификацията е от 20:00, а състезанието започва в полунощ.
Моторни Спортове
Eurosport сключи ново партньорство с PURE ETCR за предстоящия сезон в шампионата
19/01/2021 AT 22:53
Моторни Спортове
Голямото завръщане е факт!
18/09/2020 AT 07:16