Предстоящият сезон на шампионата за електрически автомобили PURE ETCR ще бъде излъчен на територията на 75 страни благодарение на новото партньорство с Eurosport, водещият спортен бранд на Discovery, което ще предложи на феновете нови начини да се насладят на атрактивните битки.
Дебютното издание на шампионата, което ще започне през месец май, ще постави началото на нова ера в състезанията с електрически автомобили, тъй като в него ще се използват най-мощните коли от този тип, създавани до момента. Тяхната максимална мощност от 500 kW се равнява на 670 к.с., като това гарантира на феновете зрелищни и вълнуващи надпревари.
Благодарение на новото споразумение шампионатът, в който сили ще премерят някои от най-големите автомобилни компании в света, ще достигне до огромна аудитория от ентусиазирани фенове, които ще бъдат нетърпеливи да проследят състезанията от календара, както и да видят начина, по който моторните спортове могат да променят възприятието за електрическите автомобили.
Моторни Спортове
Начало на Hypercar ерата в 24 часа на Льо Ман
18/08/2021 AT 11:04
Eurosport, ще използва своята експертиза, канали и платформи във възможно най-голяма степен, за да помогне за увеличаването на популярността на състезанията с електрически автомобили и в частност PURE ETCR. Традиционен дом за феновете на моторните спортове на Стария континент, Eurosport, се гордее с широко портфолио от различни видове състезания, включително световния шампионат на FIA Formula E, който се излъчва в ефира на медията от дебютното му издание през 2014 г., както и много други автомобилни и моторни серии за последните 10 години.
Достигайки до аудитория от над 250 млн. души чрез своите дигитални платформи и линейни канали на територията на 75 страни в Европа, Азия, Африка и Близкия Изток, Eurosport, е един от световните лидери сред спортните канали. Благодарение на своя несравним мащаб медията ще отговори на изискванията на феновете на състезанията с електрически автомобили, като им покаже на живо целия сезон на PURE ETCR.
Франсоа Рибейро, промоутър на PURE ETCR и оглавяващ отдел Eurosport Events, сподели: „Отдадеността на Eurosport, да увеличава популярността на състезанията с електрически автомобили е очевидно още от излъчването ни на Formula E от дебютния ѝ сезон през 2014 г., а с обявяването на партньорството ни с PURE ETCR, нашите фенове могат да очакват отразяване от най-високо качество, което ще им помогне да се влюбят в този спорт и да проследят всичко най-интересно в хода на сезона. Огромният пакет от традиционно излъчване, комбинирано с Discovery+, ще ни помогне да осигурим висококачествен продукт както на феновете, така и на нашите партньори и инвеститори“.
Моторни Спортове
Голямото завръщане е факт!
18/09/2020 AT 07:16
Моторни Спортове
Краят на една ера в 24 часа на Льо Ман
17/09/2020 AT 07:55