На фона на световната пандемия Световната купа по Северна комбинация ще стартира тази седмица в Куусамо, Финландия. Другите зимни центрове, които ще домакинстват на битките в спорта, съчетаващ ски скокове и ски бягане, са Вал ди Фиеме, Лахти, Зеефелд, Клингентал, Осло и Пекин. Естествено олимпийските репетиции в Китай са под сериозен въпрос поради трудностите при трансконтинентални пътувания. Основното събитие за сезона е световното първенство в Оберсдорф през февруари.
Доминантният носител на кристалния глобус Ярл-Магнус Рийбер се завръща с цел продължаване на неговата хегемония, а един от основните му съперници ще дойде от неговия съотборник - вицешампионът миналия сезон Юрген Гробаак. Викингите Йенс Лурас Офтебро и Еспен Бьорнстад победиха Рийбер в националното първенство на Норвегия само седмица преди началото на сезона и не трябва да бъдат подценявани.
Рони Акерман напусна поста треньор в областта на ски скоковете в тима на Германия и на негово място дойде австриецът Хайнц Кутин, който преди известно време бе наставник на специализираните скачачи на Австрия и Полша. Актуалният национален шампион Фабиан Рийзле и Винцец Гайгер са в отлична форма, докато ветераните Ерик Френцел и Йоханес Ридзек ще се надяват да са запазили най-доброто от себе си именно за началото на сезона в Световната купа.
Северна Комбинация
Ноември означава рестарт на световната купа по северна комбинация
22/11/2018 AT 10:31
Изглежда, че австриецът в най-добра форма е Франц-Йозеф Рерл - той спечели националната титла пред Лукас Грайдерер, докато Марио Зайдл върви по пътя на завръщането след втора тежка операция на коляното.
Илка Херола и Еро Хирвонен (той претърпя лека операция на коляното през лятото) ще се опитат да се възползват от новия финландски треньор по скокове Фалко Крисмайр, а японците отново ще разчитат на константния Акито Уатабе.
След отмяната на състезанията в Лилехамер през декември е възможно да настъпят още промени в календара, но както и да изглежда той, Евроспорт и Eurosport Player ще ви направят свидетели на всичко най-значимо от сезона в Световната купа по Северна комбинация.