Мнението ти за трасето, предвидено за неделното спускане:
Трасето е доста тежко и смятам, че ако атмосферните условия са добри, най-силният ще спечели. Всеки спускач трябва да си е изградил ясен и подробен план, защото пистата е къса и разликите ще са минимални. Трябва да караш абсолютно перфектно и да знаеш къде са всички скрити капани по пътя към финала.
Кои според теб са фаворитите за победата в спускането:
Олимпийски Игри
Финалът на Стойка Кръстева е от 08:15 по Евроспорт 1
06/08/2021 AT 15:49
Задължително ще спомена двамата норвежци – Шетил Янсруд и Аксел Свиндал, но не пропускам и Макс Франц от когото очаквам медал.
Свиндал е единственият от водещите участници в спускането с олимпийски медал. Дали този опит ще му помогне в Пьонгчанг?
Разбира се, олимпийският опит е от огромно значение. Той е ветеран и има много първенства зад гърба си, акто това ще бъде в негова полза.
Как оценяваш шансовете на Томас Дресен и Доминик Парис?
Дресен се представя добре на отделни сектори от трасето, но досега в тренировките не успява да събере цялостно силно спускане. Трябва да подобри постоянството си ако иска златен медал. За Доминик не съм съвсем сигурен. Изглежда добре на пистата, но му лиспва върховата скорост. Може би я пази за неделя. Той е и приличен слаломист, така че е възможно да спори за медал и в комбинацията.
Като стана дума за комбинацията, която ще се проведе във вторник, дали Петер Фил ще запази формата си от световната купа и ще спечели в Пьонгчанг?
Двамата топ претенденти за комбинацията са Марсел Хиршер и Петер Фил. Нямах възможност да разгледам трасето за слалома, но много зависи колко ще е голяма трудността му и колко заледени ще са условията. Възможно е за един манш слаломистите да наваксат повече от четири секунди. Затова комбинацията е най-трудна за прогнозиране.
Олимпийски Игри
Щафетите 4Х100 в леката атлетика под светлината на прожекторите в петък
05/08/2021 AT 16:24
Олимпийски Игри
Отборните спортове навлизат в решаващата фаза
04/08/2021 AT 14:31