Олимпийският сезон в ски скоковете започва тази седмица с надпреварата в Нижни Тагил, Русия, а всички състезания и квалификации отново ще бъдат излъчено по Евроспорт и Eurosport Player. Световната купа ще премине през Висла, Клингентал и Енгелберг, а традиционно около празниците ще се проведат етапите от турнира "Четирите шанци". През февруари ще се проведат Олимпийските игри в Пекин, а финалният гвоздей на програмата е първенството на планетата по ски полети във Викерзунд, което ще се проведе през май. Световната купа ще завърши с винаги зрелищните състезания в Планица в края на март.
Шампион в лятната Гран При верига стана Халвар Егнер Гранеруд, а зад него финишираха Давид Кубацки и Ян Хьорл, докато Риою Кобаяши триумфира в последното състезание в Клингентал. Очакваме силни постижения и от състезатели като Камил Стох, Маркус Айзенбихлер, Роберт Йохансон и много други. След като последните две години бяха белязани от тежки контузии, най-после Андреас Велингер се връща към добрата форма след изключително позитивна лятна подготовка. В стартовият списък отново ще има българско участие в лицето на Владимир Зографски, който през лятото завърши трети и седми в Шчичунск и десети в Хинценбах.
Ски-Скокове
Духовният дом на ски полетите приема Световното първенство
09/12/2020 AT 23:37
Отново зад микрофона ще бъде Иван Чешанков, а за някои състезания Евроспорт ще разчита на анализите на легендарния Мартин Шмид.
Ски-Скокове
Сезонът в ски скоковете започва във Висла
20/11/2020 AT 08:41
Ски-Скокове
Новият сезон в световната купа по ски скокове започва във Висла
21/11/2019 AT 23:07