Този петък в 16:45 започва новия сезон в световната купа по ски скокове. Традиционният зимен парк на Евроспорт отново ще бъде в действие, а състезанията по ски скокове ще заемат водеща част в програмната схема за поредна година.
Сред големите въпросителни е какво ще направи Петер Превц, който вероятно няма да успее да се включи в първия кръг. Носителят на кристалния глобус преди три години претърпя две операции на единия глезен и сега е по пътя на завръщането. Друга звезда, която се възстановява от травма е Зеверинд Фройнд. През лятото на миналата година той скъса връзки в едното коляно и все още не се чувства в добра форма. След като изпусна целия олимпийски сезон, надеждите са, че той ще се включи във втория кръг, който ще се проведе в Куусамо.
Даниел Андре Танде също преживя сериозни здравословни неприятности след като бе принуден на изкара десет дни в болницата в началото на лятото, а причината бе Синдром на Стивънс-Джонсън. Тренировъчният процес беше осуетен и заради вирусно заболяване през есента. Това е причината Танде да пропусне целия летен сезон и да търси първо участие от финала на предишната зимна световна купа в Планица през месец март. Положението не бе по-добро за Йохан Андре Форфанг, който бе далеч от шанците около два месеца поради контузия на едното коляно.
Ски-Скокове
Духовният дом на ски полетите приема Световното първенство
09/12/2020 AT 23:37
Заради голямото количество отсъстващи скачачи, резултатите от лятната Гран При верига не са сериозно мерило за настоящите пластове в света на ски скоковете. Веригата бе спечелена от Евгени Климов, а негови подгласници бяха Карл Гайгер и Пьотр Зила.
През новия сезон ще има две леки промени в правилника, които бяха приети на конгрес в Цюрих миналия месец. Наградният фонд вече ще обхваща и всички квалификации, като победителят ще получава 3000 швейцарски франка, а всеки, който спечели квалификация на шанца за ски полети ще прибере 5000 швейцарски франка. Според другата промяна, условието, което всеки състезател трябва да изпълнява, за да се включи в надпревара по ски скокове е да има поне една спечелена.
Ски-Скокове
Сезонът в ски скоковете започва във Висла
20/11/2020 AT 08:41
Ски-Скокове
Новият сезон в световната купа по ски скокове започва във Висла
21/11/2019 AT 23:07