Падане в първото състезание в Куусамо обърна всичко наопаки. Петер тръгна надолу, а най-малкият му брат Домен започна серията си от победи и вече има четири в последователни уикенда от началото на сезона.
Едва на 17 години, Домен е фаворит за 65-ото издание на „Четирите шанци”, което започва с квалификацията в Оберстдорф на 29 декември и завършва със състезанието в Бишофсхофен на 6 януари 2017 г.
Мнозина вече правят сравнения с начина, по който Шлиренцауер проби в елита на същата възраст преди 10 години, но тогава австриецът отстъпи в турнето на Андерс Якобсен (Нор). Огромните очаквания, напрежението, натоварената програма от състезания и пътуване между шанците е нещо, с което Домен ще трябва да се справи за първи път.
Ски-Скокове
Духовният дом на ски полетите приема Световното първенство
09/12/2020 AT 23:37
Австрия имаше седем поредни триумфа в „Четирите шанци” преди Петер Превц да стане втория победител от Словения. Отборът воден от Хайнц Кутин сега ще търси реванш и показа навлизане във форма с победата на Михаел Хайбьок в Енгелберг, подиумите на Щефан Крафт и солидните резултати на ветераните Андреас Кофлер и Мануел Фетнер.
От другите два тима, които имат сериозни апетити за крайна победа в турнето трябва да отличим Даниел Андре Танде от Норвегия и Маркус Айзенбихлер от Германия. Танде направи серия от три втори места и е безспорно „най-добрия викинг” в момента, а Айзенбихлер за първи път стигна до подиум в своята кариера и показва много по-стабилни резултати от капитана на бундестима Зеверин Фройнд. Бившият носител на Кристалния глобус започна с второ и първо място в Куусамо, но след това направи отстъпление и често има проблеми с приземяването.
Ски-Скокове
Сезонът в ски скоковете започва във Висла
20/11/2020 AT 08:41
Ски-Скокове
Новият сезон в световната купа по ски скокове започва във Висла
21/11/2019 AT 23:07